Nieuwe informatieborden cultuurhistorische bezienswaardigheden Ameland

Posted on maart 12, 2014

0


Al 15 Jaar de NieuwsBron van Ameland

ameland fotograaf Jan Spoelstra

Nieuwe informatieborden cultuurhistorische bezienswaardigheden Ameland.

Ballum. – In aanwezigheid van vertegenwoordigers van de dorpsbelangen onthulde wethouder Will Bakema en werkgroepleider Gerlof Metz (L) het eerste informatiebord nieuwe stijl bij het de begraafplaats in Ballum. In deze stijl worden op cultuur historische plaatsen, belangrijk voor Ameland meer deze infoborden geplaatst. Niet alleen kerken, torens en beelden, krijgen een grijze tinten verpakte infoborden bij de deur, ook in iets minder duidelijke historische omgeving kunt u verpozing tegen komen. Zo staat er straks eentje waar de verbindingsdam de eilander kust raakt.
Met de plaatsing wordt getracht de momenten van kennismaking en beleving van de eilander cultuur en historie door Amelandgasten te vergroten.
Net de vervanging van de oude bruin gekleurde infoborden heeft men gelijk een deze een Ameland 2.0 karakter te geven. Middels een Q.R. code, aangebracht op het paneel kunnen de bezitters van een smartphone direct via het web nog mee wetenswaardigheden over de locatie binnenhalen.
Vertegenwoordigers van VVV Ameland, Stichting Amelander Musea, Stichting Ouwe Pôlle, de dorpsbelangen en de gemeente hebben in een werkgroep het plan ontwikkeld Hier werden de te vervangen oude bruine borden en nieuwe locaties geselecteerd. Ook de uitstraling en de inhoud van de borden, met het uitzetten van een route langs de borden en met het digitaal beschikbaar stellen van de cultuurhistorische informatie met behulp van QR-tags werd door deze groep aangedragen.

Het project is gefinancierd door de gemeente Ameland, VVV Ameland en de provincie Fryslân (subsidie Provinciaal Meerjarenprogramma Landelijk Gebied).


De Q.R. code wordt direct getest.. foto Jan Spoelstra.

ameland fotograaf Jan Spoelstra http://www.ameland.org/ ameland activiteit agenda

ameland fotograaf Jan Spoelstra

Posted in: ameland actueel