Geel-Wit verzekert klassebehoud op Ameland.

Posted on maart 16, 2014

1


Al 15 Jaar de NieuwsBron van Ameland

ameland fotograaf Jan Spoelstra

Belangrijke overwinning op Ameland van Geel Wit op DTD .

( van sportverslaggever Koos Molenaar)Buren. – Met een 3-2 overwinning op DTD heeft Geel Wit zich zo goed als zeker in veiligheid gebracht. De zege was zeker niet onverdiend. Er stond een straffe wind in de lengte van het veld en dat zorgde voor twee totaal verschillende helften. DTD begon met de wind in de rug en had toen het beste van het spel, na de rust kwamen de gasten uit De Trije Doarpen nauwelijks meer voor het doel van Geel Wit. De eerste kansen waren voor de bezoekers. In de vijfde minuut werd een schot van Lejon Sikkes door doelman Pieter Oene Smit tot hoekschop verwerkt. Vier minuten later ging een schot van Jeroen Jorritsma via de keeper over. Uit de corner die daarop volgde kopte Steffen Hansma binnen: 0-1. Tien minuten later was de stand weer gelijk. Lars Brouwer bracht de bal bij de op links geposteerde Jurjen Metz. Die bereikte met zijn voorzet Bente Bonthuis, die bij de tweede paal kon intikken: 1-1. Na ruim een half uur spelen was DTD dicht bij een tweede treffer, maar de hoekschop van Jorritsma eindigde op de lat. Het doelpunt viel tien minuten later aan de andere kant. Lars Brouwer stuurde Bente Bonthuis de diepte in en de vleugelaanvaller schoof de bal beheerst langs de doelman: 2-1. In de slotfase drong DTD nog eens aan en dat leverde zowaar een doelpunt op. Eerst redde Smit op een inzet van Sikkes, maar in de extra tijd verdiende DTD een hoekschop. Uit de scrimmage die daarop volgde gaf Hansma het laatste zetje: 2-2.
De eerste reële mogelijkheid na rust kwam na ruim een kwartier. Een uittrap van Smit belandde bij Bente Bonthuis, hij schoot over. Even later was Glenn Kienstra dichtbij een treffer, zijn poeier ging via de buitenkant paal naast. Even later werd Lars Brouwer in het strafschopgebied vastgehouden, maar scheidsrechter Miggels zag er geen overtreding in. Even later vond hij een trap op Jurjen Metz wel een overtreding waard. De vrije trap van Siard Bonthuis was echter een makkelijke prooi voor doelman Rutger Bijlsma. Tien minuten later was de keeper echter kansloos toen een vrije trap van Siard Bonthuis door Lars Brouwer werd verlengd: 3-2. In de tachtigste minuut werd een voorzet van Bente Bonthuis van de doellijn gekopt en in de 87-ste minuut belandde een schotje van Siard Bonthuis in de handen van de keeper. In de hectische slotfase gebeurde van alles, maar gescoord werd er niet meer.

Opstelling Geel Wit: Pieter Oene Smit; Klaas Kolk, Lukas Mollema, Mark Molenaar, Theodoor Molenaar; Martijn de Jong (Siard Bonthuis 46), Maurits Metz (Bjorn Wijnberg 75), Glenn Kienstra; Bente Bonthuis, Lars Brouwer, Jurjen Metz (Kayan Kiewiet 79).


Luc Mollema zet namens Geel Wit DTD een voet dwars en wint foto: Jan Spoelstra

ameland fotograaf Jan Spoelstra http://www.ameland.org/ ameland activiteit agenda

ameland fotograaf Jan Spoelstra

Posted in: ameland actueel