Mogelijke “UFO” Ameland is een drone.

Posted on april 6, 2014

2


Al 15 Jaar de NieuwsBron van Ameland

ameland fotograaf Jan Spoelstra

Mogelijke “UFO” Ameland is een drone

Nes / Buren. – Zondagavond 6 april kreeg de redactie van de Ameland Internet Krant de melding dat er een UFO zou zijn gefilmd boven Buren. Aan de Kooiweg legde C. de Jong een bewegend licht in het zwerk boven hem vast. Hierin is een klein object te zien dat: geen vliegtuig – geen gewone helikopter – geen luchtballon – niet het Xeon-laserlicht van Theo de H. is. Het is zichtbaar samengesteld uit vier lichtjes met daarboven materie. Nader beschouwing, vooral met het geluid op maximaal, van het filmpje leert dat het gaat om een zogenaamde Drone. Dit is een op afstand bestuurbare model “helikopter” met vier wiekenparen.
https://www.youtube.com/watch?v=xZQPkEKzAgg&

Een eerdere melding van een UFO boven Ameland in 2004.

.Gisteravond tussen 22.00 – 23.00 is een groot object tussen de wolken gezien, waarvan de doorsnee werd geschat op ongeveer 200 meter. Wij zijn als UFO meldpunt bekend bij het KNMI, 1 van de medewerkers heeft ons nummer doorgegeven aan de Fam. de Jong uit Nes, Ameland.
In het telefoongesprek gisteravond kreeg ik een ooggetuige verhaal van dat gene wat zich afspeelde tussen 22 – 23 u boven Ameland.
Het object heeft ongeveer 45 minuten stil gehangen, af en toe maakte het kantelbewegingen en was voorzien van veel om en in elkaar draaiende gekleurde verlichting. Na 45 minuten was het plotseling verdwenen.
Luitenant van dienst Jongepier van de vliegbasis Leeuwarden, die we gisteravond tot twee maal toe hebben gesproken, bevestigde dat er diverse meldingen waren gekomen en dat er ook een zwaar zoemend geluid te horen was boven de waddenzee.

Noordse Stern op Ameland fotograaf Jan Spoelstra
Een visdiefje op de Feugelpôlle, foto uit het boek “Ameland Vogel-Eiland” van fotograaf Jan Spoelstra.

ameland fotograaf Jan Spoelstra http://www.ameland.org/ ameland activiteit agenda

ameland fotograaf Jan Spoelstra

Posted in: ameland actueel