Bert Swart conclusie collegevorming Ameland

Posted on april 7, 2014

0


Al 15 Jaar de NieuwsBron van Ameland

ameland fotograaf Jan Spoelstra

Bert Swart zet coalitiemogelijkheden nieuw college Ameland simpel uiteen in een diagrammetje

Ballum. – Langer deed hij er over dan eerst was aangenomen. Bert Swart sloot pas op 7 april zijn taak als informateur af. Middels een diagram op een flipover board liet hij op een duidelijke wijze zijn conclusie zien.
“Het is niet vanzelfsprekend en redelijk dicht bij elkaar” zo begon hij zijn uitleg. “Als u het mij vraagt, kom ik na ampele afwegingen tot de conclusie dat in eerste instantie de coalitie vorming moet plaatsvinden tussen Algemeen Belang Ameland en Ameland ’82.” Hierbij is ondersteuning van de kleinere partijen volgens de Groningse burgemeester aan te bevelen. Als alternatief “mocht dit niet lukken” zag hij de combinatie Ameland ’82 en het CDA als een heel goed vergelijkbare mogelijkheid.
Wel vindt hij dat er op heel korte termijn de onderhandelingen moeten beginnen. Het schrijven van een bestuursakkoord tussen de beide partijen mag niet veel tijd kosten aangezien er weinig programmatische verschillen. Wel moet men er echt voor gaan zitten. Met respect voor elkaar en de wil “om elkaars nieren te proeven” moet men binnen enkele dagen duidelijkheid hebben.


Bert Swart’s klus zit erop foto: Jan Spoelstra

Noordse Stern op Ameland fotograaf Jan Spoelstra
Een visdiefje op de Feugelpôlle, foto uit het boek “Ameland Vogel-Eiland” van fotograaf Jan Spoelstra.

ameland fotograaf Jan Spoelstra http://www.ameland.org/ ameland activiteit agenda

ameland fotograaf Jan Spoelstra

Posted in: ameland actueel