Geel-Wit gaat met 6-0 het schip in naar Ameland.

Posted on april 13, 2014

0


Al 15 Jaar de NieuwsBron van Ameland

ameland fotograaf Jan Spoelstra

Franeker. – Vanmiddag kreeg Geel-Wit flink de klop van de Sportclub Franeker. Zes maal moest goalie Pieter Oene Smit de bal uit het net vissen. Tegen over deze score konden de elf eilanders niets stellen. Al leek het daar eerst niet op. In de achtste minuut was er een levensgrote kans voor Jurjen Metz. Willem van Duijn gleed uit. Waardoor Jurjen vanaf halverwege tussen penaltystip en doellijn er toch nog in slaagt hoog over het Franeker doel te schieten. Daarna gaat de thuisclub steeds meer het spel maken. Zo ontstaat in de vijftiende minuut een grote kans voor Franeker. Cor Boonstra kopt de bal uit een corner in de voeten van Mart Kuperus. Door goed werk van de Geel-Wit verdediging wordt dit doelpunt nog afgewend. In de achttiende minuut is het raak. Jan van Duijn wordt goed vrijgespeeld en maakt van een 20 meter beheerst de 1-0. Twee minuten verderop is het weer raak. Wiebe van der Meer jaagt vanaf meer dan dertig meter de bal in de kruising. Het is dan al 2-0. Na weer twee minuten is het Sander Hoekstra die vanaf een zelfde afstand 3-0 maakt. Toch zijn er goede reddingen van keeper Pieter Oene Smit, zo als Jan van Duijn ineens alleen voor hem staat. De Amelander banketbakker verkleint zijn goal goed en stopt de Franeker af. Nog geen tien minuten voor rust is het Mart Kuperus, op aangeven van Jan van Duijn, die de ruststand op 4-0 brengt.

Direct na de thee is het bijna 4-1. Echter haalt Wiebe van der Meer een inzet van Geel Wit van de lijn. Pas in de vijfenzeventigste minuut zet Franeker het scoren voort. Na een lange rush van Kevin Tankink zet deze de bal voor, waarna Jan van Duijn 5-0 maakt. Het is nog niet voorbij. Na een paar knappe reddingen door de Hollumer Geel-Wit keeper op schoten van Cor Boonstra en Bas van der Zee is het in de laatste reguliere speelminuut opnieuw raak. Jan van Duijn heeft zijn hattrick. Kappend en draaiend schiet hij vanaf vijf meter beheerst binnen.
Geel-Wit gaat zo met flinke verliescijfers, 6-0, weer met het schip terug.

Opstelling Geel Wit: Pieter Smit; Theodoor Molenaar, Maurits Metz (Dennis Akkerman), Lukas Mollema (Jan Ytsma), Klaas Kolk, Bjorn Wijnberg (Johan Kolk), Mark Molenaar, Jurjen Metz, Kayan Kiewiet, Hein Mosterman, Bente Bonthuis.

Noordse Stern op Ameland fotograaf Jan Spoelstra
Een visdiefje op de Feugelpôlle, foto uit het boek “Ameland Vogel-Eiland” van fotograaf Jan Spoelstra.

ameland fotograaf Jan Spoelstra http://www.ameland.org/ ameland activiteit agenda

ameland fotograaf Jan Spoelstra

Advertenties
Posted in: ameland actueel