Wedstrijdverslag GeelWit -Warga

Posted on april 20, 2014

0


GEEL WIT VEILIG NA WINST OP WARGA

(van sportverslaggever Koos Molenaar)Buren. – Geel Wit heeft zich definitief in veiligheid gespeeld na de 3-1 winst op Warga, dat door dit resultaat samen met SC Franeker degradeert uit de derde klasse. De eerste helft bood weinig spektakel. In de elfde minuut was Theun Kootstra dicht bij de openingstreffer namens de bezoekers, maar doelman Pieter Smit redde prima. Geel Wit was nauwelijks voor het vijandelijke doel geweest toen het in de 28-ste minuut op voorsprong kwam. Een inzet van Theodoor Molenaar werd door Robbert Kooistra weggewerkt, de bal kwam voor de voeten van Bente Bonthuis en met zijn uithaal liet hij doelman Sven Noordbruis kansloos. Ook daarna werd Geel Wit nauwelijks gevaarlijk. Het dichtst bij was nog Mark Molenaar, die bij een corner centimeters tekort kwam. De betere kansen waren voor Warga, maar andermaal stond Pieter Smit op zijn plaats.
In de tweede helft was er meer te beleven en ging het over en weer. In de achtste minuut schoot Anton Hobert namens Warga voorlangs en in de tegenstoot had Jurjen Metz het vizier te hoog staan. Vier minuten later ging een vrije schop van Warga net naast en in de tegenstoot was Geel Wit gevaarlijk. Een inzet van Bente Bonthuis werd tot corner verwerkt. De hoekschop van Siard Bonthuis kwam via Glenn Kienstra bij Lukas Mollema terecht, diens inzet werd gekeerd. Meteen daarna bracht Albert Zwerver Koen Wielinga in stelling, maar met goed uitkomen wist Pieter Smit een zeker lijkend doelpunt te voorkomen. De treffer viel even later aan de andere kant. Rikus van Wijngaarden haakte op de rand van het strafschopgebied Lars Brouwer, waarna scheidsrechter Hindriksen resoluut naar de stip wees. Siard Bonthuis schoot slecht in, Noordbruis stopte maar was kansloos in de door de strafschopnemer benutte rebound. Warga toog massaal ten aanval en raakte de paal, maar het doelpunt viel in de tegenstoot aan de andere kant, andermaal was Siard Bonthuis de schutter. Warga gaf niet op. Pieter Smit moest nog eens reddend optreden, maar was in de 78-ste minuut kansloos toen Albert Zwerver uit een hoekschop van Koen Wielinga raak kopte.

Opstelling Geel Wit: Pieter Smit; Klaas Kolk, Kayan Kiewiet, Mark Molenaar, Theodoor Molenaar (Bjorn Wijnberg, 71); Glenn Kienstra (Hein Mosterman, 59), Lukas Mollema, Siard Bonthuis; Bente Bonthuis, Lars Brouwer, Jurjen Metz (Dennis Akkerman, 65).


In de scrimage voor het doel van GeelWit haalt Warga toch nog de eer naar zich toe. foto: Jsn Spoelstra

ameland fotograaf Jan Spoelstra http://www.ameland.org/ ameland activiteit agenda

Posted in: ameland actueel