Shantykoor Ameland in het nieuw

Posted on april 28, 2014

0


Al 15 Jaar de NieuwsBron van Ameland

ameland fotograaf Jan Spoelstra

Shantykoor op Ameland hijst zich in nieuwe kleding.

Ballum. – Tweeëntwintig mannen telt het Shantykoor op Ameland. Al 28 jaar klinken de zeemansliederen uit deze eilander kelen. “Vergrijzing dreigde toe de slaan binnen het gezelschap. Het oudste lid werd vorig jaar al tachtig. Recent meldden zich twee jonge mannen aan om mee te zingen. Beiden transportondernemer, beiden eind dertig begin veertig; Jurjen de Vries van goederen en Arjen Mosterman van toeristen naar de Robbenbank willen zich in een rap tempo de shanty’s eigen maken. Niet alleen twee nieuwe leden, ook staken de stoere kerels zich in het nieuw. De kielen waren versleten en outdated. Gekozen werd voor een nette outfit met een knipoog naar de stijl waarmee het koor startte. Stijlvol en ook nog eens op maat werden de pakken gemaakt door Petra Pos Winter uit Harderwijk. Zo ziet repetitor Julia van Houten straks een blinkend gezelschap voor zich zingen. Begeleid wordt het in het nieuw gestoken gezelschap door Daniel Metz op accordeon.
Zondag werd het vernieuwde ShantyKoor op een passende wijze gepresenteerd. Door de m.s. Ameland werd een schelpenbank aangedaan, van waar direct het Zuid Zuid-West van Ameland werd ingezet.


Het Shantykoor in de nieuwe kleding op de schelpenbank. foto: Jan Spoelstra

 

 

Noordse Stern op Ameland fotograaf Jan Spoelstra
Een visdiefje op de Feugelpôlle, foto uit het boek “Ameland Vogel-Eiland” van fotograaf Jan Spoelstra.https://ameland.wordpress.com/wp-admin/post-new.php#edit_timestamp

ameland fotograaf Jan Spoelstra http://www.ameland.org/ ameland activiteit agenda

ameland fotograaf Jan Spoelstra

Advertenties
Posted in: ameland actueel