Vrijdag 2 mei is de dag van de Persvrijheid; ook in Nederland.

Posted on mei 1, 2014

0


Al 15 Jaar de NieuwsBron van Ameland

ameland fotograaf Jan Spoelstra

Vrijdag 2 mei is de dag van de Persvrijheid; ook in Nederland.

Nes. – Vrij zijn om je mening te geven. Kunnen zeggen en schrijven wat je wilt. Weten wat er speelt in je omgeving en in de wereld. In Nederland denken we soms dat persvrijheid en vrijheid van meningsuiting overal in de wereld net zo vanzelfsprekend is als hier zou moeten zijn. In feite leeft slechts 16% van de wereldbevolking in een land met een vrije pers. Desondanks nemen journalisten wereldwijd het op zich om mensen in de moeilijkste omstandigheden van eerlijke informatie te voorzien. Omdat mensen betrouwbaar nieuws en informatie nodig hebben, in Nederland en in de rest in de wereld. Ook in Nederland wordt de journalist soms belemmerd in zijn werk. Door Overheid, bedrijven, maar ook door meestal anonieme individuen wordt tijdens en na zijn werk op onrechtmatige wijze gereageerd.

In 1993 riepen de Verenigde Naties 3 mei uit tot Dag van de Persvrijheid. Overal ter wereld staan journalisten en mensenrechtenactivisten tijdens manifestaties en bijeenkomsten stil bij dit mensenrecht. Ook in Nederland, waar in 2014 de Dag en de Avond van de Persvrijheid wordt gevierd vanaf vrijdagmiddag 2 mei tot laat in de avond, als opmaat naar 3 mei:

Noordse Stern op Ameland fotograaf Jan Spoelstra
Een visdiefje op de Feugelpôlle, foto uit het boek “Ameland Vogel-Eiland” van fotograaf Jan Spoelstra.https://ameland.wordpress.com/wp-admin/post-new.php#edit_timestamp

ameland fotograaf Jan Spoelstra http://www.ameland.org/ ameland activiteit agenda

ameland fotograaf Jan Spoelstra

Advertenties
Posted in: ameland actueel