Herdenking oorlogslachtoffers op Ameland.

Posted on mei 4, 2014

0


Al 15 Jaar de NieuwsBron van Ameland

ameland fotograaf Jan Spoelstra

Moment van stilte op Ameland.

Nes. – Iets eerder op de dag merkte een inwoner van Ameland op via de sociale media dat er zo weinig vlaggen halfstok hingen. Toch was er een behoorlijke opkomst op algemene begraafplaats bij de jaarlijkse dodenherdenking. Na een aarzelende aanloop verzamelden zich steeds meer mensen rond de Commonwealth War Graves ten noorden van Nes. Voorafgegaan door de Pipes and Drums the Islanders trok een kleine stoet vanaf de resten van de Clemenskerk naar de laatste rustplaats van de gevallenen. Daar werden ze opgewacht door serene muziek gespeeld door leden van Canite Tuba.
Wethouder Bakema hield een korte speech, welke hij besloot met voorlezen van een gedicht van Jan Willem Schulte  Nordholt. De dichter en historicus heeft in de Tweede Wereldoorlog in Duitse kampen gevangen gezeten. Na inachtneming van een stiltemoment, leggen van bloemen bij de graven door kinderen van de Kardinaal de Jong School en het plaatsen van kransen door wethouders Bakema en Oud werd de bijeenkomst beëindigd.

Moment van stilte voor oorlogsslachtoffers. foto: Jan Spoelstra

07.00

 

Noordse Stern op Ameland fotograaf Jan Spoelstra
Een visdiefje op de Feugelpôlle, foto uit het boek “Ameland Vogel-Eiland” van fotograaf Jan Spoelstra.https://ameland.wordpress.com/wp-admin/post-new.php#edit_timestamp

ameland fotograaf Jan Spoelstra http://www.ameland.org/ ameland activiteit agenda

ameland fotograaf Jan Spoelstra

Posted in: ameland actueel