Inschrijven rondje Ameland 18 kan t/m 14 mei

Posted on mei 5, 2014

0


Achttiende rondje Ameland 14 juni

Klik op de foto voor beelden van de start.

fotograaf Jan Spoelstra van Ameland

De 444 deelnemers aan de start in 2013- foto: Jan Spoelstra.
Hollum. – Na veertien mei sluit de inschrijving voor het achttiende rondje Ameland. Mensen die de unieke ervaring van het met zijn op één dag het eiland rond wandelen willen meemaken hebben nog ruim één week tijd.
Het zeventiende rondje Ameland was een zware. Een aantal had dit waarschijnlijk al voorzien en kwamen niet naar de start. Van de 500 aanmeldingen waren er zeker 60 niet aanwezig bij de start om vijf uur zaterdagmorgen. Onderweg waren er veel uitvallers met blaren en ander ongemak. Net even meer dan vijftig kilometer lopen vergt voorbereiding. Veel gemopper was er ook over de kou. In plaats van normaal een temperatuur voorbij de twintig, wees nu de thermometer nu zeker tien graden lager aan. Bijzonder schoeisel had Henk Kanger aan. Dagelijks loopt de Hollumer op klompen. Waarom dan niet in dit rondje Ameland . Mario Bunicich, één van de oudste deelnemrs, kwam als eerste het centrum van Hollum binnen wandelen. Als tweede kwamen een dame en een heer, Minke Dam en Tjeerd Borsch uit Hollum, onder de finish-boog door.
Hollum. Door met zijn allen van tien terug te tellen naar nul zijn vanmorgen vroeg 444 liefhebbers gestart met hun rondje Ameland. Ruim voor vijven stonden de meeste wandelaars al opgesteld bij “Ons Hol” in Hollum. Daarvoor waren de begeleidende vrijwilligers al de hele nacht bezig het parcours uit te zetten, te vegen en verder alles in gereedheid te brengen voor het wandelevenement van Ameland.
Klik op de foto voor beelden van de paal 17 en de finish.

fotograaf Jan Spoelstra van Ameland

Eerst aangekomene Mario Bunicich – foto: Jan Spoelstra

ameland fotograaf Jan Spoelstra http://www.ameland.org/ ameland activiteit agenda

ameland fotograaf Jan Spoelstra

Posted in: ameland actueel