Bijzondere uitvaart met rouw koets op Ameland.

Posted on mei 6, 2014

0


Al 15 Jaar de NieuwsBron van Ameland

ameland fotograaf Jan Spoelstra

Bijzondere uitvaart op Ameland.

Ballum/Hollum. – Een acht jaar geleden haalde Ingrid Kamminga een antieke Franse rouwkoets naar het eiland. Het rond 1850 gebouwde vervoersmiddel was niet in een  zo’n goede staat. Buurman Gribbert Ruygh vond spontaan dat hij hiermee wel naar zijn laatste rustplaats gereden zou willen worden. De Amelander zou ook de eerste worden die gebruik maakt van de koets. Nu acht jaar later is het antieke vervoermiddel door Ingrid en Pietje Ruygh, de zus van Gribbert,  gerestaureerd is overleed de buurman.
Met de ene buurman Klaas Hofker op de bok, naast hem de andere buurvrouw Ingrid Kamminga trok Friese ruin Bouke de aanspanning. Klaas is rond 1970 samen met zijn buurman Gribbert aan het begin van de Pietje Miedeweg komen wonen in vakantieboerderij de Witte Reep. Gribbert zijn vakantieboerderij De Lange Dunen is later verkocht aan Ingrid en haar partner.
Met deze burenplicht werd Gribbert twee kilometer verderop naar zijn laatste rustplaats bij de Hervormde Kerk in Hollum gereden.


De koets onderweg naar de laatste rustplaats. foto Jan Spoelstra

Noordse Stern op Ameland fotograaf Jan Spoelstra
Een visdiefje op de Feugelpôlle, foto uit het boek “Ameland Vogel-Eiland” van fotograaf Jan Spoelstra.https://ameland.wordpress.com/wp-admin/post-new.php#edit_timestamp

ameland fotograaf Jan Spoelstra http://www.ameland.org/ ameland activiteit agenda

ameland fotograaf Jan Spoelstra

Posted in: ameland actueel