27 Blauwe Vlaggen op rij voor badstrand Ameland.

Posted on mei 8, 2014

0


Al 15 Jaar de NieuwsBron van Ameland

ameland fotograaf Jan Spoelstra

27 Blauwe Vlaggen voor Amelander badstranden.

Nes. – De Internationale Jury voor de Blauwe Vlag van FEE International in Denemarken heeft dit jaar in Nederland Blauwe Vlaggen toegekend aan 100 jachthavens en 59 stranden. Vandaag werden de badstranden van Ameland in IJmuiden voor de 27e keer op rij onderscheiden met de Blauwe Vlag. Deze is toegekend aan de badstranden bij Buren, Nes en Hollum op Ameland. Ameland is, net als voorgaande jaren, het enige Waddeneiland dat de Blauwe Vlaggen op de badstranden mag hijsen.

De drie badstranden van Ameland mogen voor het 26e jaar de Blauwe Vlaggen voeren, omdat de stranden voldoen aan de volgende criteria:

  • Het zwemwater is van uitstekende kwaliteit.
  • Het strand wordt schoongehouden.
  • Op het strand bevinden zich voldoende toiletten en afvalbakken.
  • Reddingsmaterialen en een EHBO-post zijn op het strand aanwezig.
  • Ter bescherming van het natuurlijk milieu van zee, strand en duinen worden voorlichtingsactiviteiten georganiseerd.

De Blauwe Vlag is een internationale onderscheiding voor stranden en jachthavens die voldoen aan zeer hoge kwaliteitseisen op gebied van waterkwaliteit, veiligheid, educatie en aanwezige voorzieningen. Voor de toerist en recreant is de Blauwe Vlag het internationale herkenningssymbool voor goede stranden, veilig en schoon zwemwater en schone en veilige jachthavens. De Blauwe Vlag is één jaar geldig: jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of de stranden en jachthavens nog aan de vereisten voldoen. Vooral voor onze Oosterburen is het een belangrijk signaal om te gaan genieten van het strand.

De internationale toekenning van de Blauwe Vlaggen geschiedt door de Foundation for Environmental Education (FEE), een onafhankelijke internationale milieu organisatie. De internationale jury was vol lof over de Nederlandse kandidaten, de wijze waarop “environmentaleducation” wordt geïmplementeerd en de andere criteria worden toegepast.

 

ameland fotograaf Jan Spoelstra http://www.ameland.org/ ameland activiteit agenda

ameland fotograaf Jan Spoelstra

Advertenties
Posted in: ameland actueel