6e Circustheaterdagen op Schiermonnikoog

Posted on mei 15, 2014

0ameland fotograaf Jan Spoelstra

Schiermonnikoog. – Beleef de 6e editie van de Circustheaterdagen op Schiermonnikoog in het Hemelvaartweekend! Hét festival voor jong en oud met 3 dagen lang bijzondere voorstellingen op prachtige eilandlocaties. De Circustheaterdagen op Schiermonnikoog is hét festival voor jong en oud, waar professionals, amateurs en jeugdcircussen uit binnen- en buitenland bij elkaar komen. Tijdens Hemelvaart, van 29 tot en met 31 mei 2014, wordt op Schiermonnikoog de zesde editie van de Circustheaterdagen georganiseerd. Een kleurrijk festival, waarin de bezoekers getrakteerd worden op een unieke combinatie van hoogwaardig circustheater en de natuurlijke schoonheid van het Nationaal Park Schiermonnikoog.

De Circustheaterdagen bieden een podium aan nationale en internationale acts van hoog niveau door professionele circusartiesten. Er wordt ook ruimte geboden voor de ontwikkeling van aanstormend talent en jeugdcircussen. Het dorp wordt twee dagen omgetoverd tot een straattheaterpodium, terwijl het prachtige Schiermonnikoog op de laatste dag extra wordt uitgelicht tijdens de theaterfietstochten met locatievoorstellingen. De theaterfietstochten staan garant voor een buitengewone circusbelevenis, dankzij de unieke combinatie van hoogwaardig circustheater en de natuur van Schiermonnikoog als adembenemend decor. Tijdens de fietstochten over het eiland, kun je genieten van de duinen, bos, strand etc. in combinatie met bijzondere circustheatervoorstellingen en activiteiten door Natuurmonumenten. Zo wordt fietsen extra leuk!

De Circustheaterdagen geven een staalkaart weer van wat het Nederlandse circustheater op dit moment te bieden heeft. De eerste twee dagen staat het straattheater centraal. Op de laatste dag kun je mee op een van de fietstochten. Daarnaast biedt het festival een podium voor talentontwikkeling. Jeugdcircussen en jonge talenten krijgen de ruimte om hun kunsten aan een groot publiek te laten zien. Voor kinderen is er dagelijks een circusinstuif, waarin zij hun eigen talenten onder begeleiding van professionals kunnen ontdekken. Dagelijks worden er kindervoorstellingen gehouden in de circustent midden in het oude dorp. De Spaanse topact Circ Panic is geprogrammeerd voor de donderdag- en vrijdagavond. Circ Panic speelt een spectaculaire voorstelling in de openlucht met live muziek.

Kortom een wervelend festival voor jong en oud op Schiermonnikoog, dat zeker de aandacht verdiend! Voor meer informatie en voorverkoop van de kaarten, kijk op http://www.circustheaterdagen.nl.

 

ameland fotograaf Jan Spoelstra http://www.ameland.org/ ameland activiteit agenda


Al 15 Jaar de NieuwsBron van Ameland

ameland fotograaf Jan Spoelstra

Posted in: ameland actueel