Stichting Lenie ’t Hart Zeehondenfonds

Posted on mei 20, 2014

0


Al 15 Jaar de NieuwsBron van Ameland

ameland fotograaf Jan Spoelstra

Cadeau voor Lenie: Stichting Lenie ’t Hart Zeehondenfonds

Nes.- Sinds kort bestaat het “Lenie ’t Hart Zeehondenfonds”. Deze stichting is op veler verzoek opgericht als een eerbetoon aan Lenie ’t Hart voor 43 jaar tomeloze inzet in haar strijd tegen onrecht tegenover mens en dier. De stichting heeft als uitgangspunt het ondersteunen en continueren van Lenie’s benadering van dierenwelzijn, zodat ook in de toekomst iedere hulpbehoevende zeehond wordt geholpen. Met het geld dat de stichting hoopt te verzamelen bieden schenkers Lenie ’t Hart de gelegenheid om over de hele wereld haar werk voor zeehonden nog vele jaren voort te zetten.
Een genereuze donatie vormde de start van de stichting “Lenie ’t Hart Zeehondenfonds”. Lenie ’t Hart: “Ik ben vooral blij dat dit initiatief is genomen om mijn filosofie te ondersteunen: het redden van het dier omwille van het dier, met geen enkel ander doel dan dat. Het helpen van een hulpbehoevend dier is een kwestie van beschaving en fatsoen. Al het geld van de stichting komt ten goede aan de zeehond. Dankzij dit fonds kan ik over de hele wereld jonge mensen die kleine ondersteuning geven waardoor ze hun dromen voor de toekomst waar kunnen maken en mee kunnen werken aan een betere wereld door dieren te redden; maar ook de vrijwilligers in Nederland net die ondersteuning geven die ze anders niet krijgen om zeehonden te helpen.”
Lenie denkt ook aan (financiële) ondersteuning van studenten die een stage willen volgen voor een studie over zeezoogdieren. Haar uitgangspunt is dat iedereen de kans moet krijgen over zeehonden te leren. Ook wil ze lespakketten voor spreekbeurten en werkstukken over zeehonden gratis beschikbaar stellen aan kinderen waarvan de ouders het niet kunnen betalen.
Als één van de eerste activiteiten van het Lenie ’t Hart Zeehondenfonds zijn op dit moment een Nederlandse zeehondenverzorgster en een Israëlische dierenarts in Griekenland, waar ze een lokale groep vrijwilligers trainen bij het verzorgen van een aangespoelde monniksrob. Monniksrobben zijn uiterst zeldzaam en bijna uitgestorven.


Lenie het Hart. foto: Jan Spoelstra

ameland fotograaf Jan Spoelstra http://www.ameland.org/ ameland activiteit agenda

Jubileum voor de Nieuwskrant van Ameland

Nes.- Inmiddels voorziet de Ameland Internet Krant – http://www.ameland.org – Ameland, zijn gasten en belangstellenden per 1 januari 15 jaar van nieuws. Inmiddels bekijken elke dag een 2000 bezoekers uit Nederland en veel andere landen de website. In dit Jubileumjaar zullen we meerdere acties opzetten. Blijft de krant volgen
ameland fotograaf Jan Spoelstra

ameland fotograaf Jan Spoelstra http://www.ameland.org/ ameland activiteit agenda

ameland fotograaf Jan Spoelstra

Advertenties
Posted in: ameland actueel