Strijd tegen (mogelijke) drugshandel op Ameland

Posted on mei 22, 2014

0ameland fotograaf Jan Spoelstra

Ballum. – De werkgroep Omgaan Met Elkaar, politie Ameland en de gemeente Ameland hebben nu gezamenlijk de aandacht voor drugshandel op Ameland gericht. In de campagne tegen drugsgebruik en drugshandel starten zij met ingang van juni 2014 in samenwerking met Meld Misdaad Anoniem (M.) een: Meld Misdaad Anoniem tegen mogelijke drugshandel op Ameland. Met de preventieve campagne willen de partijen zicht krijgen op of er zich mogelijk drugshandel op Ameland afspeelt. Het doel is de jeugd te beschermen tegen (hard)drugs en voorkomen dat zij ermee in aanraking komen.
De werkgroep Omgaan Met Elkaar, politie en gemeente willen samen met de inwoners van Ameland een vuist maken tegen mogelijke drugs(handel) op Ameland. Hiervoor zijn de oren en ogen van alle inwoners nodig. Om de meldingsbereidheid te vergroten, hebben de werkgroep Omgaan Met Elkaar, de politie en de gemeente professionals bij de campagne Meld Misdaad Anoniem (M.) betrokken. Medewerkers van maatschappelijk werk, Sociaal Cultureel Werk, scholen, dorpshuizen, kerken, horecagelegenheden, winkels, vakantieparken en sportclubs zijn ambassadeur van de preventieve campagne. Zij roepen via posters en flyers mensen op extra alert te zijn op drugshandel en tips hierover via M. tel. 0800-7000 te melden.
Meld Misdaad Anoniem (M.) maakt het voor getuigen toegankelijker om (vermoedens van) drugshandel en andere misdaden te melden. Met M., een onafhankelijk telefonisch meldpunt, kunnen getuigen veilig en anoniem een melding doen zonder dat de naam en andere persoonlijke gegevens van de melder bekend worden; ook niet bij de verdachte(n). Bij M. werkt een klein team van zeer goed opgeleide mensen. Zij hebben maar één doel voor ogen: de anonimiteit van de melder beschermen. De medewerker toetst heel precies of de melding voor de melder geen negatieve gevolgen heeft. Alleen als informatie niet herleidbaar is, wordt de melding aan de politie aangeboden.

 

ameland fotograaf Jan Spoelstra http://www.ameland.org/ ameland activiteit agenda


Al 15 Jaar de NieuwsBron van Ameland

ameland fotograaf Jan Spoelstra

Posted in: ameland actueel