Gebruik meldmisdaadanoniem.nl op Ameland landelijk nieuws

Posted on mei 28, 2014

0ameland fotograaf Jan Spoelstra

Gebruik meldmisdaadanoniem.nl op Ameland landelijk nieuws

Amsterdam/Nes. – De actie vanuit de Gemeente Ameland om met behulp van http://www.meldmisdaadanoniem.nl drugshandel en gebruik in kaart te brengen heeft het landelijk nieuws gehaald. Gisteren, 27 mei, nam het landelijke dagblad TROUW een bericht over dit item op. In het stuk is een politiewoordvoerster aan het woord: Zij geeft aan: “Het is onduidelijk of op het eiland met 3500 inwoners sprake is van drugsgebruik. Politiepersoneel dat op het eiland woont, hoort weleens wat, maar de politie kan niets doen als burgers zich niet officieel melden. Het gaat om ‘vage signalen’. Veel
inwoners hebben een bedrijfje of onderneming en vinden het lastig iets te vertellen.” Vervolgens geeft ze aan in het stuk in Trouw: ” Als de campagne oplevert dat er nauwelijks sprake is van drugsgebruik en -handel dan is dat voor de eilandbewoners een geruststelling. “Een gerucht aan de ene kant van het eiland, kan zwaar worden aangezet aan de andere kant”, zegt de woordvoerster.

Terwijl de Gemeente uiterst voorzichtig wilde zijn in het naar buiten brengen van de meldactie, is het dealen van drugs op het Waddeneiland landelijk wel een item geworden.

Eerder berichtte de Ameland Internet Krant het volgende over de actie klik hier

Noordse Stern op Ameland fotograaf Jan Spoelstra
Een visdiefje op de Feugelpôlle, foto uit het boek “Ameland Vogel-Eiland” van fotograaf Jan Spoelstra.

ameland fotograaf Jan Spoelstra http://www.ameland.org/ ameland activiteit agenda

Al 15 Jaar de NieuwsBron van Ameland

ameland fotograaf Jan Spoelstra

Posted in: ameland actueel