Restaurant 1761 Burgers & Wines nieuw in Hollum op Ameland.

Posted on juni 3, 2014

0ameland fotograaf Jan Spoelstra

Restaurant 1761 Burgers & Wines nieuw in Hollum op Ameland.

Hollum. – Een Burgerrestaurant met een heuse sommelier in dienst; een vernieuwende combinatie. Naast de uitstekende selectie wijnen is het genieten van “burgers”. Voor de vervaardiging van dit vleesproduct beschikken de koks over vlees met biologisch keurmerk. Runderen grazend in de uiterwaarden van de Overijsselse Vecht leveren dit. Niet alleen van burgers en een goed glas wijn kunt u genieten in deze gezelligheid. Espresso’s, een heerlijke lunch of een andere keuze uit gerechten op de kaart is even bijkomen in het Hollumer pand uit 1761. De burgers, geflankeerd door de bollen van de plaatselijke bakker, worden vergezeld door iedere keer een andere selectie van kazen en groentes.

Een rijke culinaire historie heeft het, eertijds “Het Zeepaardje” genoemde, pand als restaurant. Waar Koos en Corrie Scherjon toen de uitbaters waren hebben nu, na wisseling van meerdere eigenaren, Petrina IJnsen en haar staf het gastheerschap.

Restaurant 1761 Burgers & Wines is zeker het bezoeken waard.

Sommelier (ook wijnkelner of wijnober) zo heet  in een restaurant iemand die zich gespecialiseerd heeft in wijnen en wijn/spijscombinaties. 


Petrina IJnsen (L) en haar staf op het terras voor het fraaie restaurant. foto: Jan Spoelstra

Noordse Stern op Ameland fotograaf Jan Spoelstra
Een visdiefje op de Feugelpôlle, foto uit het boek “Ameland Vogel-Eiland” van fotograaf Jan Spoelstra.

ameland fotograaf Jan Spoelstra http://www.ameland.org/ ameland activiteit agenda

Al 15 Jaar de NieuwsBron van Ameland

ameland fotograaf Jan Spoelstra

Posted in: ameland actueel