Politie houdt Frank Hulsebos aan en helpt in bereiken 88 kg.

Posted on juni 15, 2014

0ameland fotograaf Jan Spoelstra

10455053_686343794746949_8602346479267331810_n
Frank Hulsebos in overleg met de Leeuwarder Politiemacht. foto: Leon Waai.
Leeuwarden.- Amelander motorrijder negeert verkeersregels. Een 50-jarige motorrijder uit Ameland is zaterdagnacht door de politie op het Ruiterskwartier in Leeuwarden aangehouden. De man reed zonder helm en zonder licht, waarop politiemensen in de achtervolging gingen. Hij pleegde diverse verkeersovertredingen, waaronder rijden in verboden richting en met te hoge snelheid. Uiteindelijk kon hij aan de kant worden gezet. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Daarnaast is hij aangemeld voor een verplichte cursus Gedrag en Verkeer.

Dit is het politiebericht naar aanleiding van Frank Hulsebos knagende honger. Hij wou snel naar zijn logeeradres in Leeuwarden rijden. De haast en trek in een bak bami gecombineerd met een nijpend gebrek aan benzine in zijn off the Road motor, verlokt hem tot een niet toegestaand verkeersgedrag. De politie, de hele zaterdag al flink actief, zet dadelijk flink in. In een wilde achtervolging vanaf de Binnenstad tot voorbij de Prinsentuin werden 2 motoragenten en 2 politie wagens met daarin totaal 7 mannen en vrouwen ingezet. “Klem gereden door 2 motoragenten en 2 politie wagens achter me in een doodlopende weg. Gelukkig vlak bij het huis van mijn maat” breng Frank verslag uit aan de redactie van de Ameland Internet krant. “Moest natuurlijk meteen blazen, maar ik drink niks” zo vervolgt hij. “Wist niet dat er zoveel politie op de been was.

Politie reikt Frank Hulsebos een hand in bereiken 88 kg

Nu lijkt het erop dat Frank voor langere tijd zich niet meer gemotoriseerd mag voortbewegen. Hierbij komt het positieve van zijn aanhouding naar voren. Hulsebos is sinds een paar weken hard op weg zijn gewicht om laag te brengen naar 88 kilo. Met Barend Nobel heeft hij de afspraak gemaakt dat hij op de dag van de Triathlon de mijlpaal bereikt zal hebben. De beloning zal een “lovenight”  met gezelschap naar keuze in Hotel de Doopgezinde Kerk in Ballum zijn. Extra kilometers boven op zijn toch al strakke trainingsschema zijn welkom in het bereiken van dit doel. Naast de gewichtsvermindering staat ook een deelname aan de Tri-Ambla op de Agenda van Frank. Voor steun heeft de Amelander een  speciale Facebookpagina aangemaakt.

Noordse Stern op Ameland fotograaf Jan Spoelstra
Een visdiefje op de Feugelpôlle, foto uit het boek “Ameland Vogel-Eiland” van fotograaf Jan Spoelstra.

ameland fotograaf Jan Spoelstra http://www.ameland.org/ ameland activiteit agenda

Al 15 Jaar de NieuwsBron van Ameland

ameland fotograaf Jan Spoelstra

Posted in: ameland actueel