Tip voor reizigers openbaar vervoer van Ameland -Leeuwarden openbaar vervoer.

Posted on juni 18, 2014

0ameland fotograaf Jan Spoelstra

Voordelig reizen in Fryslân met de zomerdagkaart

Leeuwarden.- Een dag lang onbeperkt reizen met bus en trein voor 15 euro. Dat kan deze zomer met de zomerdagkaart. De kaart is geldig in alle bussen en treinen van Arriva en de bussen
van Qbuzz in Fryslân. Maximaal vijf personen kunnen gebruikmaken van één kaart, onder wie maximaal twee volwassenen en drie kinderen (t/m 15 jaar). Het doel van de actie is om meer toeristen en nieuwe reizigers in het openbaar vervoer te krijgen. Het initiatief voor de zomerdagkaart komt van Rocov Fryslân, het consumentenplatform voor openbaar vervoer. Met steun van de provincie hebben zij onderzocht of er behoefte is aan een dergelijke kaart. Er blijkt inderdaad vraag te zijn naar één kaart voor alle bussen en treinen in Fryslân, met duidelijke voorwaarden. Arriva en Qbuzz hebben daarom gezamenlijk de zomerdagkaart ontwikkeld.
De zomerdagkaart is verkrijgbaar bij alle Poiesz-supermarkten. De verkoop start op maandag 30 juni. De kaart is te gebruiken van 1 juli tot en met 31 augustus 2014. Op werkdagen is de kaart na 9.00 uur geldig en in het weekend de hele dag. Kijk voor alle informatie en voorwaarden vanaf 30 juni op http://www.poiesz-supermarkten.nl/zomerdagkaart.

Noordse Stern op Ameland fotograaf Jan Spoelstra
Een visdiefje op de Feugelpôlle, foto uit het boek “Ameland Vogel-Eiland” van fotograaf Jan Spoelstra.

ameland fotograaf Jan Spoelstra http://www.ameland.org/ ameland activiteit agenda

Al 15 Jaar de NieuwsBron van Ameland

ameland fotograaf Jan Spoelstra

Advertenties
Posted in: ameland actueel