Paardenreddingsboot Ameland rukt morgen 26 juli uit

Posted on juli 25, 2014

0


Al 15 Jaar de NieuwsBron van Ameland

ameland fotograaf Jan Spoelstra

De paardenreddingsboot van Ameland rukt uit op Zaterdag 26 juli 2014 om 20:00 uur.

Hollum. – Morgen,

  • Zaterdag 26 juli 2014 om  20:00 uur

is er het spectaculaire uitrukken van de paardenreddingsboot. Die Amelandse reddingsboot de Abraham Fock is compleet met speciaal getrainde paarden uniek. Deze dieren trekken het boot de zee in. Reddingsboot de “Abraham Fock” heeft een Katwijkse oorsprong. het vaartuig is op de scheepswerf van de gebroeders Taat in Katwijk van de helling gelopen. In opdracht van de toenmalige Noord- en Zuid-Hollandse Reddings Maatschappij.

De data van dit jaar:

  • Zaterdag 26 juli 2014 om  20:00 uur
  • Woensdag 6 augustus 2014  om 17:00 uur
  • Woensdag 20 augustus 2014  om 18:00 uur
  • Donderdag 16 oktober 2014  om 16:30 uur
  • Zaterdag 27 december 2014  om 13:30 uur

Meestal op de zaterdag is er een aantal malen de lancering van de unieke Paardenreddingsboot van Ameland.In de demonstratie van uitrukken van de paardenreddingboot op Ameland trekken acht krachtige eilander paarden de reddingboot Abraham Fock over het strand in zee. De demonstraties starten vanaf het Maritiem centrum “Abraham Fock” aan de Oranjeweg 18 in Hollum. De lanceringen vinden bijna altijd plaats op het strand aan het einde van het Tjettepad.

Data en tijden onder voorbehoud! De start is vanuit het boothuis bij het Maritiem Centrum “Abraham Fock” aan de Oranjeweg 18 te Hollum, de demonstratie vindt plaats op het strand Zuid-West van Hollum, einde Tjettepad.

Vertrek en lancering van Paardenreddingsboot vanuit de Kazerne bij het Maritiem Museum aan de Oranjeweg in Hollum. Videoverslag: www.ameland.journaal.nl /www.janspoelstra.nl

ameland fotograaf Jan Spoelstra http://www.ameland.org/ ameland activiteit agenda

ameland fotograaf Jan Spoelstra

Noordse Stern op Ameland fotograaf Jan Spoelstra
Een visdiefje op de Feugelpôlle, foto uit het boek “Ameland Vogel-Eiland” van fotograaf Jan Spoelstra.https://ameland.wordpress.com/wp-admin/post-new.php#edit_timestamp

ameland fotograaf Jan Spoelstra http://www.ameland.org/ ameland activiteit agenda

ameland fotograaf Jan Spoelstra

Posted in: ameland actueel