Geel Wit verlaat op Ameland zonder verlies bekertoernooi.

Posted on augustus 31, 2014

0


In de laatste minuut van de verlenging stond het complete team van GeelWit bij het doel van de tegenstander en eerste klasser VV Heerenveen. 2-2 was op dat moment de stand. Voor GeelWit was dit resultaat niet genoeg; ze moesten winnen. Keeper Pieter Oene de Vries (L) was daarom naast zijn collega van de opponent gaan staan. Helaas haalde deze inzet niets uit.  foto: Jan Spoelstra

(Van Sportverslaggever Koos Molenaar) Buren. – Geel Wit kon met opgeheven hooft het bekertoernooi verlaten zonder nederlaag. Na twee overwinningen werden de punten gedeeld met Heerenveen, 2-2. Doordat de Feansters in de vorige wedstrijden vaker scoorden gaan zij verder.
Geel Wit had al na 15 seconden op voorsprong kunnen staan als Sander Hekkelman niet naast had geschoten. Na een licht overwicht voor Geel Wit in de beginfase kwamen er enkele kansjes voor de bezoekers. Na 14 minuten raakte Jordy Veenstra de lat en even later werd een schot van Remco Hof een vangbal voor keeper Pieter Oene Smit.
Daarna kwam Geel Wit weer opzetten. Sander Hekkelman zette Lars Brouwer voor keeper Hille van Goinga, die redde. Een vrije schop van Frank Beijaard kwam bij Lars Brouwer, die verlengde op Jurjen Metz maar zijn inzet was te zacht. Bij de volgende aanval waren Lars Brouwer, Frank Beijaard en Sander Hekkelman betrokken, laatstgenoemde stuitte op de keeper. Na ruim een half uur spelen een voorzet van Bente Bonthuis, bij de tweede paal stond Jurjen Metz klaar, maar de keeper van
Heerenveen kon nog net een treffer voorkomen. Even later trof Jurjen Metz wel doel op aangeven an Jan Ytsma, maar volgens scheidsrechter W. Stel had hij geduwd. Vlak voor rust kwam Geel Wit toch op voorsprong. Bente Bonthuis passte op Sander Hekkelman, die zag de doelman ver voor zijn doel en schoof van grote afstand raak: 1-0.

De eerste kans in de tweede helft was ook voor Geel Wit. Een kopbal van Lars Brouwer werd tot corner verwerkt, uit de situatie die daarop volgde schoot Frank Beijaard naast.Vervolgens trok Heerenveen het initiatief naar zich toe. Geel Wit hield knap stand tot de 27-ste minuut van de tweede helft. Theodoor Molenaar ging in de fout, zijn tegenstander zette voor van rechts waarna Jordi Kouwenhoven de bal bij de tweede paal kon binnenschuiven: 1-1. Drie minuten later beging Mark Molenaar een overtreding in het strafschopgebied, Peter de Vries voltrok vanaf elf meter het vonnis: 1-2. Vijf minuten voor tijd kwam Geel Wit alsnog gelijk. Na voorbereidend werk van Lars Brouwer en Christian Molenaar schoof Bente Bonthuis de bal in de verste hoek. Geel Wit was zelfs dicht bij de overwinning, maar de vrije schop van Frank Beijaard in blessuretijd werd tot corner verwerkt.

Opstelling Geel Wit: Pieter Oene Smit; Kayan Kiewiet, Kevin Kiewiet (Johan Kolk, 55), Mark Molenaar, Theodoor Molenaar; Jan Ytsma (Lukas Mollema, 65), Frank Beijaard, Jurjen Metz; Bente Bonthuis, Lars Brouwer, Sander Hekkelman (Christian Molenaar, 71).

Posted in: ameland actueel