Beter Geel-Wit verliest op Ameland van Trynwâlden.

Posted on september 7, 2014

0De keeper van Geel Wit, Pieter Oene de Vries wordt omspeeld door de nummer 5, Daan Smit, van Trynwalden, die zo 1-3 kan scoren. Verdediger Kevin Kiewiet ligt verslagen op veld. foto: Jan Spoelstra

Beter Geel Wit verliest op Ameland onnodig met 1-3 van Trynwâlden

(van sportverslaggever Koos Molenaar) Buren. – Hoe anders had de wedstrijd Geel Wit-VC Trynwâlden kunnen verlopen als Bente Bonthuis, na een voorzet van Sander Hekkelman, in de derde minuut iets lager had gemikt. Nu belandde de bal op de lat. De bezoekers kropen door het oog van de naald, kwamen naarmate de wedstrijd vorderde beter in het spel en gingen uiteindelijk met een 2-3 overwinning huiswaarts. De kansen in de beginfase waren voor de thuisploeg. Op aangeven van Lars Brouwer schoot Bente Bonthuis naast en na een kwartier spelen had Trynwâlden geluk dat scheidsrechter Rozendal een handsbal niet opmerkte.Even later plaatste Frank Beijaard de bal in de hoek, maar keeper Sybren Dijkstra tikte het speeltuig buiten de palen. Daarna mocht Geel Wit de handen dichtknijpen toen een schot van Pieter Hellinga voorlangs ging. Vijf minuten voor de rust eindigde een vrije schop van Stefan Tabak op de vuisten van Pieter Oene Smit.

Trynwâlden begon sterk aan de tweede helft. En vrije schop van Laurens van Foeken werd gekeerd door de doelman en een schot van Stefan Tabak ging voorlangs. In de 53-ste minuut was het raak. Een snelle combinatie tussen Laurens van Foeken, Daan Smit en Roelf van Foeken werd door laatstgenoemde afgerond: 0-1. Geel Wit zette daarna aan, maar kansen voor Mark Molenaar, Bente Bonthuis en Lars Brouwer bleven onbenut. De gelijkmaker viel in de 70-ste minuut. De net ingevallen Christian Molenaar kreeg
de bal van Frank Beijaard en schoof het leer in de hoek: 1-1. Vier minuten later had Bente Bonthuis zijn team aan een voorsprong kunnen helpen, maar zijn inzet was te zacht. In de tegenstoot was het aan de andere kant wel raak. Laatste man Kevin Kiewiet verspeelde de bal en verleende daarmee Daan Smit vrije doortocht: 1-2. Geel Wit bleef aandringen. Mark Molenaars kopbal werd van de lijn gehaald en de kopbal van Lars Brouwer werd gekeerd door de doelman. En weer werd een razendsnelle tegenstoot doeltreffend afgerond, nu met het hoofd door Pieter Hellinga. In de negentigste minuut werd een handsbal bestraft met een strafschop. Bente Bonthuis mocht van elf meter 2-3 maken. In de slechts twee minuten extra tijd bleef de score ongewijzigd.

Opstelling Geel Wit: Pieter Oene Smit; Kayan Kiewiet, Mark Molenaar, Kevin Kiewiet, Theodoor Molenaar, Jan Ytsma, Frank Beijaard, Lars Brouwer, Jurjen Metz (Christian Molenaar, 64), Bente Bonthuis, Sander Hekkelman (Johan Kolk, 70).

 

ameland fotograaf Jan Spoelstra

 

Noordse Stern op Ameland fotograaf Jan Spoelstra

Een visdiefje op de Feugelpôlle, foto uit het boek “Ameland Vogel-Eiland” van fotograaf Jan Spoelstra.

ameland fotograaf Jan Spoelstra http://www.ameland.org/ ameland activiteit agenda

Al 15 Jaar de NieuwsBron van Ameland

ameland fotograaf Jan Spoelstra

 

 

Advertenties
Posted in: ameland actueel