Dokkum naar Leeuwarden: verkeershinder Oentsjerk.

Posted on oktober 3, 2014

0


Op de weg van Dokkum naar Leeuwarden: verkeershinder bij Oentsjerk door wegwerkzaamheden.

Nes. – Vooral voor de Amelanders die naar Leeuwarden willen rijden via Dokkum is het volgende bericht van belang. Van 6 tot en met 25 oktober is er verkeershinder op de N361 bij Oentsjerk. De provincie Fryslân voert dan werkzaamheden uit aan de kruisingen met de Rengersweg en de Dr. Kijlstraweg. Dat is nodig om de weg veiliger te maken. Tijdens de werkzaamheden zijn de Rengersweg en Dr. Kijlstraweg niet bereikbaar vanaf de N361. Op de doorgaande weg (N361) is één rijstrook beschikbaar. In de nachten van 21 op 22, 22 op 23 en van 23 op 24 oktober is de N361 van 20.00 uur tot 06.00 uur afgesloten voor verkeer. Op 25 oktober zijn de werkzaamheden klaar.

Waar één rijstrook beschikbaar is, wordt het verkeer met verkeerslichten geregeld. Ter hoogte van de werkzaamheden geldt ook een lagere maximumsnelheid. Doorgaand verkeer krijgt het advies om via Feanwâlden en Quatrebras te rijden. Tijdens de nachtelijke afsluitingen is er ook een omleidingsroute. Deze wordt met gele borden aangegeven.

Verbeteren veiligheid kruispunten
Dagelijks rijden zo’n 13.000 voertuigen over de provinciale weg tussen Dokkum en Leeuwarden. Om de veiligheid op deze drukke weg te verbeteren pakt de provincie drie kruispunten aan: bij de Rengersweg en de Dr. Kijlstraweg in Oentsjerk en de fietsoversteek bij de Breedyk in Ryptsjerk.

De afgelopen weken is hard gewerkt aan de fietsoversteek bij Ryptsjerk. Vanaf maandag 6 oktober gaat de aannemer aan de slag met de kruisingen met de Rengersweg (voor landgoed Staniastate) en de Dr. Kijlstraweg in Oentsjerk. Bij de afslag naar de Dr. Kijlstraweg verdwijnt de drempel. De kruispunten met de Dr. Kijlstraweg en de Rengersweg worden beide gelijkwaardige kruisingen. Verkeer van rechts heeft hier straks voorrang. Ook komen er vlakken in een afwijkende kleur (roodbruin) in het asfalt. De maatregelen moeten er voor zorgen dat weggebruikers alerter zijn en hun snelheid aanpassen.

ameland fotograaf Jan Spoelstra http://www.ameland.org/ ameland activiteit agenda

Al 15 Jaar de NieuwsBron van Ameland

ameland fotograaf Jan Spoelstra
ameland fotograaf Jan Spoelstra

Posted in: ameland actueel