Elfde Aventure Run Ameland; 2 nieuwe winnaars, 1 parcoursrecord

Posted on december 14, 2014

0


De elfde adventure run leverde naast twee nieuwe winnaars ook een parcoursrecord bij de mannen.
Nes Ameland. – Nadat nog aan de finishlijn gedebatteerd werd over het “niet te halen” prachtige record van Tim Pleijte uit Zoutelande van vorig jaar van 1.09.00, kwam winnaar Paul Zwama over de finish. De inwoner van Leens had met 1:08:45 een kwart minuut minder nodig voor de loop. Vlak achter hem kwam de Belg Omar Bekkali binnen in 1:08:54. De Luikenaar schoof ten opzichte van 2013 één plaats op in de uitslag.
Met zijn tweeën waren de lopers dominant in de wedstrijd. Achter hen werd er wel gejaagd door de mannen van Luc Krotwaar. De coach uit Eindhoven had tijdens de wedstrijdbespreking een fout gemaakt. Rechtuit zou het parcours op het Strandpaviljoen de Buren van Nes bij Nes gaan volgens hem. Echter juist daar moesten de lopers van het zand af omhoog de duinen in. Harm Sengers en voorop Pieter van Beekveld gingen rechtdoor de camera-quad achterna. Waar nummer drie Megersha Gadisha van het team Krotwaar ook al even eerder twijfelde over de juiste route. Later bij de strandafgang van paal 17 probeerde Harm Sengers nog de seconden verlies terug te pleiten bij een jurylid. De twee leiders in de race waren toen al uit het zicht verdwenen.
Winnares Marije te Raa uit Haarlem was snel in de Adventure Run. Niet snel genoeg om het parcoursrecord, 1:15:57 vorig jaar gevestigd door Stefanie Bouma uit Drachten, te verbreken. Met 1:19:28 zette zij wel een fraaie prestatie neer op het Waddeneiland. Op een kleine minuut volgde Immy Auck Kerbergen uit Wommels op 1:20:23. De twee liepen tot De Kooi samen op, waarna de Haarlemse gestaag afstand nam van de Friese loopster.
Wegens een tragische gebeurtenis op de vijf kilometer, een deelnemer overleed, vond er geen huldiging plaats.

Advertenties
Posted in: ameland actueel