Friese prijs Paard van het Jaar uitgereikt

Posted on januari 10, 2015

0


prijs Paard van het Jaar uitgereikt

Zaterdag is de nieuwe provinciale prijs “Paard van het Jaar” uitgereikt. Dit vond plaats tijdens de jaarlijkse hengstenkeuring van Het Koninklijk Friesch Paarden Stamboek (KFPS). De prijs is uitgereikt aan Beart 441. Fokker is Nanne Osinga uit Boijl. De eigenaren zijn de gebroeders van Manen en Rudi Rienstra. De prijs is uitgereikt door loco-Commissaris van de Koning Tineke Schokker.
Tineke Schokker, zelf een paardenliefhebster, noemde de fokkerij van het Friese paard is onderdeel van onze Fryske cultuur. “Daarnaast is zij van grote economische betekenis voor Fryslân. Jaarlijks gaat alleen al in de fokkerij tientallen miljoenen Euro’s om. Daarnaast genereren grote (meerdaagse) evenementen zoals de hengstenkeuring en concoursen veel geld voor de regio. Deelnemers moeten ergens logeren en eten. Veel bedrijven profiteren hierdoor mee en dat is goed voor de werkgelegenheid.”
de prijs bestaat uit een bokaal, €500 euro voor de fokker en €500 voor de eigenaar. Met deze prijs benadrukt de provincie het belang van de KFPS voor Fryslân.

Posted in: ameland actueel