Minder pijnlijke en effectievere behandeling aambeien.

Posted on februari 13, 2015

0


Nij Smellinghe biedt minder pijnlijke en effectievere behandeling bij aambeien

Ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten biedt sinds 2015 de PPH-methode (Procedure voor Prolaps en Hemorrhoiden) aan voor de behandeling van grote aambeien. In vergelijking met de traditionele methode is deze manier van behandelen minder pijnlijk en de kans op terugkerende aambeien is aanzienlijk kleiner.

Aambeien zijn uitstulpingen van slijmvlies aan de binnenkant van de anus en heel vervelend omdat dit klachten kan veroorzaken, zoals bloedverlies, pijn en jeuk. “Vaak duurt het lang voordat mensen er mee naar een dokter gaan. Dat is jammer, want aambeien zijn goed te behandelen. Voor mensen die erg grote aambeien hebben en daar veel last van hebben, biedt de PPH-methode uitkomst”, aldus Martijn Möllers, chirurg in Nij Smellinghe.

De PPH-techniek wordt ook wel de ‘facelift down-under’ genoemd, omdat tijdens de procedure het uitpuilende slijmvlies terug de endeldarm in wordt getrokken en het effect van de behandeling direct merkbaar is. Met een speciaal apparaat verwijdert de chirurg het overtollige slijmvlies boven de aambeien. Dit remt de bloedtoevoer naar de aambeien en zorgt ervoor dat ze binnen vier tot zes weken slinken. Daarna verdwijnen de aambeien vanzelf.

Patiënten ondergaan de PPH-behandeling onder algehele narcose of met een ruggenprik. De behandeling duurt een kwartier tot twintig minuten. Doordat het een relatief eenvoudige ingreep is kan de patiënt dezelfde dag weer naar huis.

Posted in: ameland actueel