Geelwit verliest op Ameland van Nicator

Posted on maart 2, 2015

0


geelwitnicatorklein
Lars Brouwer scoort het enige doelpunt voor Geelwit, foto: Jan Spoelstra.

Geel Wit verslagen door Nicator: 1-4

(van sportverslaggever Koos Molenaar) Buren.- Geel Wit heeft een duidelijke en terechte nederlaag geleden tegen Nicator. Op Ameland werd het 1-4. De eilanders werden op alle fronten afgetroefd en speelden volgens trainer Kees Slotemaker de slechtste wedstrijd van het seizoen.

Toch had de thuisclub al na 57 seconden de score kunnen openen. Mark Molenaar bracht met een lange bal Bente Bonthuis in stelling, maar de aanvaller schoot over. Ondanks de stevige wind in de rug kreeg Geel Wit geen poot aan de grond. Nicator domineerde, maar kwam toch niet verder dan een poging van afstand van Ashley Birkenholz, die door Pieter Oene Smit werd gepakt.

Na 25 minuten kopte Lars Brouwer door op Bente Bonthuis, die schoot uit een lastige hoek naast. Vier minuten later kwamen de bezoekers op voorsprong door een doelpunt van Matias Dijkstra. Even later viel Christian Molenaar geblesseerd uit. Zijn vervanger Kayan Kiewiet stond nog maar kwalijk in de verdedigingslinie opgesteld of nummer twee lag in het net. Een voorzet van Michel Hofstra werd door Ferry Stoelwinder binnengeschoten.

Vlak voor rust werd het zelfs 0-3 toen Johan Kolk er niet in slaagde een inzet weg te werken, waardoor het voor Matias Dijkstra een koud kunstje was om te scoren.

De tweede helft had als het ware schriftelijk afgedaan kunnen worden, want voor de doelen gebeurde niet veel meer.  Wel werd er nog twee keer gescoord. In de 62-ste minuut liet Ashley Birkenholz de 0-4 aantekenen, waarna Wael Hallak de kans op 0-5 liet liggen. In de 78-ste minuut verlengde Lars Brouwer een vrije schop van Bente Bonthuis waardoor het 1-4 werd.

Opstelling Geel Wit: Pieter Oene Smit; Jurjen Metz (Pieter Kiewiet, 68), Johan Kolk, Mark Molenaar, Lukas Mollema, Jan Ytsma (Robin Metz, 56), Frank Beijaard, Christian Molenaar (Kayan Kiewiet, 32), Bente Bonthuis, Lars Brouwer, Sander Hekkelman.

 

Posted in: ameland actueel