Acties veerboten Ameland en Schiermonnikoog te verwachten.

Posted on mei 11, 2015

0


Nes/Schiermonnikoog, – Er is een kans dat personeel gaat actievoeren bij de veerdiensten van de WPD. Rekening moet er gehouden worden met werkonderbrekingen en uitval van veerdiensten, zegt Minke Jansma van FNV Streekvervoer vandaag. De bonden eisen o.a. “fatsoenlijke loonsverhoging” net als het verbeteren van de verslechterde werkomstandigheden en toenemende werkdruk.

Veerbootdiensten naar Ameland en Schiermonnikig hebben last van laagwater en verhoogde intensiteit van het vervoer foto: Jan Spoelstra.
Volgens de woordvoerster zullen voor het komende hemelvaartsweekend vakantiegangers werkonderbrekingen en vertragingen kunnen verwachten. Minke Jansma wilde met”:”maar de mensen moeten er rekening mee houden dat ze de boot kunnen missen” niet in details treden. Wel hopen de bonden op begrip van reizigers. CNV-onderhandelaar Bernard Zijlstra: “Actie voeren is altijd het uiterste middel, echter laat Wagenborg ons op dit moment geen andere keus”
Vandaag liep een ultimatum af gesteld aan Wagenborg door CNV en FNV.CAO-onderhandelingen voor een 80 werknemers stoten, nadat Wagenborg zonder overleg had gesneden in de arbeidsvoorwaarden door flink te korten op de toeslagen voor de drukke weekenddiensten. In de dienstregeling wordt volgens de bonden onvoldoende rekening gehouden met rust- en arbeidstijden en de invloed van eb en vloed op de veerdienst. “Nu ook de looneis van 1000 euro bruto per jaar door Wagenborg is afgewezen, is de maat vol voor het personeel” wordt er door de bonden gesteld.

Posted in: ameland actueel