Werkonderbreking bij de veerdienst naar Ameland.

Posted on mei 15, 2015

1


De stakende Wagenborgwerknemers informeren de wachtende passagiers. foto: Jan Spoelstra

 

Nes.-  Al ruim voor negenen vulden de opstellingsvakken op de veerdam van Ameland zich met vertrekkende auto’s. Slechts een enkeling was zich bewust van de actie van het Wagenborg personeel. Om hun  eisen in de stukgelopen CAO onderhandelingen hadden ze unaniem gekozen voor een werkonderbreking van een uur. De extra ingezette boot met een normale vertrektijd van 9:30 was het eerst aan de beurt. Geheel volgens plan voer deze boot een uur later af. Nadat eerst de aankomende veerboot van 10:15 alleen zijn lading en passagiers loste, nam daarna de Sier de plaats in van de Oerd. Inmiddels waren alle vakken voor de toegangshekken gevuld met wachtende auto’s De stakende werknemers gingen de auto’s langs om de vertrekkende Ameland gangers te informeren over de gang van zaken. Positief op een enkeling na werd zeelieden aangehoord. Ze hadden ook fris en snoep bij voor de passagiers bij zich om het wachten te verzoeten, Voor één passagiers haastig onderweg naar een plotseling stervend familielid werd een passende oplossing gezocht door haar de overtocht per snelboot te verzorgen.

Wel gaven veel verraste passagiers aan slecht geïnformeerd te zijn door de verstrekkers van de vakantie-accommodaties. “Wij komen van een een vakantiepark uit Hollum. Ze hebben daar niemand vertelt dat de boot uur later gaat” was een veelgehoorde opmerking.

Vanuit het hoofdkantoor belde Paul Metselaar met de eis om een dienst extra uit te voeren.Deze “opdracht” werd met een “als het anders al eens  uit de hand loopt mogen we geen extra dienst draaien”  direct ter zijde gelegd.

Verdere acties worden niet uitgesloten door gaf Bernard Zijlstra van het CNV aan. Ook op de lijn Harlingen-Terschelling kunnen , na komende dinsdag, bij een afwijzen van het ultimatum gesteld door de CNV/FNV namens het personeel niet worden uitgesloten. Gedacht wordt om deze in het Pinksterweekend te houden.

Posted in: ameland actueel