Geel-Wit blijft Derdeklasser

Posted on juni 1, 2015

0


Geelwit 1 juicht na het klassebehoud. foto: Jan Spoelstra.

( van sportverslaggever Koos Molenaar) Warga. – Geel Wit heeft zich vrij eenvoudig gehandhaafd in de derde klasse. Na de 3-1 overwinning in de thuiswedstrijd wonnen de Amelanders in Wergea met 1-4. Al na vier minuten had scheidsrechter Van der Kamp de bal op de stip moeten leggen toen Bente Bonthuis de bal tegen de handen van een Warga-speler aanschoot. Na negentien minuten kwam het leer alsnog op de elfmeterstip te liggen toen Bente Bonthuis onderuit werd gehaald. Lars Brouwer, bezig aan zijn laatste wedstrijd in de hoofdmacht, schoot zwak in zodat keeper Edgar van IJs redding kon brengen.Niet voor lang, want acht minuten later vond Lars Brouwer alsnog het net na een prachtige pass van Micha Metz Het was de beloning van het goede spel van Geel Wit op dat moment. Daarna werd Warga dreigender, met een paar gevaarlijke momenten. Warga maakte in de 42-ste minuut gelijk met een afstandsschot van Bart Boersma. Dat gebeurde vlak nadat Bente Bonthuis moest afhaken omdat hij teveel hinder ondervond van de schoppen die hij te verwerken had gehad. Zijn vervanger was Sander Hekkelman en die liet zich meteen gelden. Hij flitste langs zijn tegenstander en stelde Lars Brouwer in staat zijn tweede treffer te maken: 1-2 Vlak voor rust werd het zelfs 1-3, het voorbereidende werk was van Kayan Kiewiet en Jurjen Metz was de afronder.

Daarmee was de strijd eigenlijk al beslist, en ook na de pauze waren de kansen voor de bezoekers Afstanders van Micha Metz gingen net naast en de doelman van Warga moest zich tot het uiterste inspannen om de inzetten van Sander Hekkelman buiten de palen te houden. Vier minuten voor het einde werd het zelfs 1-4 voor Geel Wit toen uit een hoekschop de bal over diverse schijven bij Mark Molenaar kwam, hij schoot beheerst binnen.

Opstelling Geel Wit: Pieter Oene Smit (Matthijs Rijpstra, 87), Peter Oud, Mark Molenaar, Bjorn Wijnberg, Theodoor Molenaar, Micha Metz, Kevin Kiewiet (Lukas Mollema, 46), Kayan Kiewiet, Jurken Metz, Bente Bonthuis (Sander Hekkelman, 41), Lars Brouwer

Advertenties
Posted in: ameland actueel