Wereldwinkel Leeuwarden opent 7 november.

Posted on november 6, 2015

0


Wereldwinkel Leeuwarden opent 7 november op de Nieuwestad een nieuwe winkel 
Op zaterdag 7 november opent de Wereldwinkel Leeuwarden haar nieuwe winkel aan de Nieuwestad 113 in Leeuwarden. De opening wordt een waar feestje met het multicultureel gospelkoor All for One uit Leeuwarden. De openingshandeling zal om 14:00 plaats vinden waar we erop los slaan op een piñata vol lekkers.
Wereldwinkel Leeuwarden is een winkel met bijzondere producten uit alle windstreken. Sinds 1971 doet de winkel eerlijk zaken met fairtrade boeren en bedrijven. De fairtrade boeren en kleine ambachtelijke bedrijven uit Afrika, Azië en Zuid-Amerika werken aan een betere toekomst voor hun gezin, medewerkers en de gemeenschap er om heen. Met de aanschaf van producten uit de Wereldwinkel draag je bij aan een betere toekomst voor de fairtrade boeren en – bedrijven.
Voor kleine en grotere bedragen zijn er producten die gemaakt zijn met respect voor de mens en het milieu. Veel artikelen zijn gemaakt van recyclede materialen en natuurproducten zoals hout, steen, papier en blik. Ook voor eerlijke sieraden kun je bij de wereldwinkel terecht. Het voedingsassortiment in de nieuwe winkel is vernieuwd en enorm uitgebreid. We hebben onder andere thee, koffie, eerlijke chocolade, broodbeleg, maaltijdcomponenten en wijnen.
De wereldwinkel werkt actief samen met de gemeente Leeuwarden en de Provincie Fryslân ter stimulering en voorbereiding van een Fairtrade gemeente en Fairtrade Provinsje. De Wereldwinkel Leeuwarden wordt volledig bemenst door vrijwilligers. Ook biedt de winkel stageplaatsen voor leerlingen zodat jonge mensen worden gestimuleerd om vrijwilligerswerk te doen en bekend te worden met eerlijke handel.
Advertenties
Posted in: ameland actueel