Snel internet in heel Friesland.

Posted on december 3, 2015

0


Fries breedbandfonds van start

Het breedbandfonds van de provincie Fryslân gaat van start. De provincie selecteerde een fondsbeheerder op basis van een openbare aanbestedingsprocedure. De opdracht is gegund aan de Stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn).

Het fonds is op 2 december formeel opgericht. SVn start nu met voorbereidende werkzaamheden voordat de fondsaanvragen daadwerkelijk kunnen worden ingediend.

Gedeputeerde Sietske Poepjes: “Hiermee zetten we weer een grote stap in de realisatie van snel internet voor iedereen. We willen nu snel starten met de uitrol van glasvezel in de buitengebieden van Fryslân. De eerste initiatieven staan te popelen om aan de slag te kunnen.”

Begin dit jaar startte de provincie al met het breedbandloket. Het breedbandloket biedt kennis, informatie en ondersteuning aan initiatieven voor snel internet in de buitengebieden. Het breedbandfonds verstrekt leningen voor de financiering van deze initiatieven.

Jan Willem van Beek, directeur SVn: “Wij zijn verheugd dat we het fonds mogen beheren.

Bij het breedbandfonds vloeien aflossing en rente weer terug in het fonds waardoor het beschikbaar blijft voor nieuwe aanvragen. Het zijn langlopende leningen met een lage rente zodat maatschappelijke ontwikkelingen als snel internet mogelijk gemaakt kunnen worden.”

Advertenties
getagged: , ,
Posted in: nieuws, provincie