Nieuwe vorm patientendossier in ziekenhuis Drachten

Posted on december 4, 2015

0


Innovatieve zorg-ICT voor Nij Smellinghe

Ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten heeft op vrijdag 4 december 2015 een nieuwe versie van het ziekenhuisinformatiesysteem/elektronisch patiëntendossier (ZIS/EPD) van ChipSoft in gebruik genomen, genaamd HiX. Het ziekenhuis is daarmee klaar voor de toekomst, waarin intensiever samenwerken met zorginstellingen in de regio en online mogelijkheden voor patiënten steeds belangrijker worden.

“HiX is moderner, overzichtelijker en uniformer ingericht dan de vorige versie”, aldus Jelle Nutma, directeur acute zorg Nij Smellinghe. “De weg die de patiënt binnen Nij Smellinghe aflegt, wordt door HiX ondersteund en staat centraal. Dit komt zowel de zorg als de patiëntveiligheid ten goede.”

Nutma: “ChipSoft is voor ons al jaren een stabiele partner. Samen hebben we ervoor gezorgd dat Nij Smellinghe klaar is voor de toekomst en kan inspelen op de, digitale, ontwikkelingen in de zorg. Zo is het met HiX mogelijk om in te spelen op de ontwikkeling dat patiënten meer betrokken worden bij de behandeling en een deel van hun dossier kunnen inzien. Daar gaat Nij Smellinghe ook naar toe. Daarnaast gaat het systeem mee met de ontwikkeling dat er steeds meer sprake is van samenwerking met zorgverleners in de regio. Het wordt gemakkelijker om informatie met hen te delen. De komende tijd gaan we onze medewerkers en patiënten steeds meer digitale services aanbieden. Met HiX ligt hiervoor alvast een stevige basis.”

HiX is het moderne ZIS/EPD van ChipSoft. Het is een totaaloplossing voor dossiervoering, workflow-ondersteuning, zorgadministratie, zorglogistiek, planning en eHealth. HiX biedt elke zorgverlener de juiste ondersteuning, stroomlijnt de processen binnen zorginstellingen, faciliteert gegevensuitwisseling tussen instellingen en betrekt patiënten bij hun zorgproces. Het bevat alle informatie die bij de patiënt hoort. Doordat HiX inzetbaar is op vaste en mobiele devices, kunnen zorgverleners overal relevante informatie inzien en registreren

Advertenties
getagged: , ,