Gerepareerde Haas staat weer.

Posted on december 24, 2015

0Hollum. – Laag na laag glasvezel, doordrenkt met een kunststof, brengt Albert Kramer aan op oren en hals van de reuzenhaas. ’s Morgens vroeg om zes uur was hij vertrokken uit zijn woonplaats Rotterdam. Het object, onderwerp van een actie om deze op het eiland te houden, was gevallen. Omver geblazen door een stevige windvlaag waren daarbij de oren deels afgebroken. Met het zelfde materiaal waarvan de huid van het dier is gemaakt. wordt de reparatie vrijwel vlekkeloos uitgevoerd.
Meer tijd dan de Rotterdammer had gedacht gaat zitten in het herstel. Het begint al te donkeren als de laatste streken gekleurde sealer over de reparatie worden aan gebracht.
De haas staat dan inmiddels al weer rechtop naar de vuurtoren te kijken. Op een iets andere plaats dan eerst, veiliger voor de wind die zo vaak over het eiland giert. Nu is het wachten op een beslissing van de gemeente Ameland of de haas kan blijven. Voor de voorbijgangers, die Albert Kramer bij zijn werkzaamheden belangstellend volgden, is het een uitgemaakte zaak: “de haas moet blijven”.

Posted in: ameland actueel