Winterweer op komst

Posted on januari 13, 2016

0Nes. – De winter lijkt weer voor de deur te staan. Komend weekend zullen de temperaturen overdag tot aan het vriespunt zakken.  In de nachten vriest het één tot vijf graden. Eerst zijn er de te verwachten winterse buien met  veel wind s avonds op donderdag en in de nacht naar vrijdag. 

Winters wit Ameland.

Er is een kans op een wit Ameland. Het zal overdag maar voor even zijn.  Het eiland omringende zeewater is nog zeker acht graden en houd hiermee de luchttemperatuur daags nog even boven het nul. Bij een sneeuwbui nachts blijsft de deken liggen in het weekend naar het zich laat aanzien..

Stevige wind, even storm mogelijk
Vanavond en vannacht draait de wind naar het zuiden en is 3-5 Beaufort. Op donderdag, draait de wind overdag van zuid naar noordwest. Met die noordwester kan uitdraaien op een dikke 8 Beaufort, stormachtige wind.Vrijdag neet de wind geleidelijk af en gaan we een vrij rustig weekend tegemoet.

Overdag eerst boven nul
Met  zeewater om ons heen van een graad of 8 wordt het de komende dagen met de flinke zeewind nog duidelijk boven nul. Maximumtemperaturen komen morgen tussen drie en zes uit, vrijdag wordt het ongeveer 4 graden. In het weekend daalt de temperatuur langzaam  verder. Zondagmiddag zal het met pijn en moeite zo’n +2 graden worden. Dit geldt ook voor maandag. Plaatselijk zijn er ijsdagen mogelijk (met het gehele etmaal de temperaturen beneden nul. ’s Nachts blijft het al vrij koud. Komende nacht, dus de nacht naar donderdag, zal het tot rond het vriespunt afkoelen. In de nacht van donderdag op  vrijdag maakt de bewolking het wat minder koud. Eerste nacht met op veel plaatsen lichte vorst wordt die van vrijdag op zaterdag.

 

Posted in: ameland actueel