Na 8 jaar Chinees Restaurant op Ameland.

Posted on april 1, 2016

0vlnr Donny Mei, K-Fong Mei, TW Mei, Yan Zhang Mei, Denny Mei en Tharan Appathurai

Opening Chinees op Ameland geen 1 aprilgrap

Wethouder Willem Bakema, aanwezig bij de opening van het Chinese Restaurant Hong Yun, dacht aan een 1 april grap toen hij de uitnodiging ontving. Het eiland mankeert al weer acht jaar een Chinees Restaurant. Zo gaf de wethouder aan: “Veel eetgelegenheden op Ameland, overal is het culinair genieten. Past ook prima in één van de doelstellingen van ons horecabeleid. Voor een nieuw restaurant moet er ook sprake van een voor het eiland nieuw concept.
Restauranthouder T.W. Mei hoopt in “Hong Yun”, Chinees voor opbloeiend, veel gasten van het eiland en de vele bezoekers hiervan in zijn uitspanning te verwelkomen. Samen met zijn vrouw Yan Zhang, en kinderen Donny, Ka-Fong en Denny hoopt hij dat de loop naar de strandweg in Nes door de liefhebbers van de Chinese Keuken wordt gemaakt.
De eerste gast die direct na de opening om 12:00 uur aanschoof en genoot van een Chinees gerecht was een Duitse toerist. Juist onze oosterburen kennen de chinees minder goed in het restaurantaanbod. In de grote steden zijn nog wel eens te vinden tussen de vele Griekse en Italiaanse eetgelegenheden. In de kleinere ontbreken ze in het straatbeeld.

De verslaggever kon daarna samen met wethouder Will Bakema genieten van een heerlijk gerecht uit de Chinese keuken.