Geelwit verliest kansloos van Oerterp

Posted on april 3, 2016

0Op foto de inleiding tot de drie nul. waarbij PO de Vries uit zijn doel komt en deze open ligt voor een gemakkelijke score (foto Jan Spoelstra)

Terecht verlies Geel Wit tegen Oerterp

(Van sportverslaggever Koos Molenaar)

Buren.- Geel Wit heeft met 0-3 verloren van Oerterp. De gasten drukten het verschil in cijfers pas uit in het tweede deel van de tweede helft.

De thuisclub heeft geen moment indruk kunnen maken. De hele eerste helft viel er geen noemenswaardige kans voor Geel Wit te noteren, of het moet de situatie vlak voor de rust zijn toen Sander Hekkelman onderuit werd gehaald. Scheidsrechter Mulder zou ongetwijfeld de bal op de stip hebben gelegd als Geel Wit niet in balbezit bleef. De voortzetting van Micha Metz leverde niets op.De eerste kans was na acht minuten voor de bezoekers. Uit een voorzet van Lars Boonstra schoot Kees Jan Dijk met een halve omhaal naast. In de zeventiende minuut werd een kopbal van Erwin van der Wal door Pieter Oene Smit tot corner verwerkt. Een minuut later legde Van der Wal de bal panklaar voor Boonstra, maar voor een leeg doel schoot hij naast., In de 27-ste minuut gaf Jelmer Hylkema Van der Wal de volgende kans, maar Pieter Oene Smit redde uitstekend. Dat deed hij vlak voor de rust ook op een vrije schop van Hylkema, die in de slotfase een prachtkans verprutste. Tussendoor was er nog een kansje voor Sander Hekkelman, maar zijn kopbal mislukte volkomen.

In het begin van de tweede helft toonde Geel Wit wat meer daadkracht. In de 51-ste minuut loste Jurjen Metz het eerste schot op doel. In de 62-ste minuut kwam Geel Wit goed weg. Bjorn Wijnberg, samen met Pieter Kiewiet en Theodoor Molenaar een hechte verdediging vormend, beging zijn enige echte fout, maar nadat Smit voor redding zorgde kon hij zelf de bal wegwerken.Drie minuten later was het toch raak. Vanaf de linkerkant kwam de bal bij Boonstra, die met een fraaie boog de 0-1 liet aantekenen.Ook daarna waren de beste kansen voor Oerterp. De inzet van Van der Wal werd gekeerd door Smiten het schot van Hylkema kwam via de onderkant van de lat terug in het veld. Vijf minuten voor het einde zorgden de invaller van Geel Wit voor de beste kans o de gelijkmaker. Lars Molenaar bereikte Martijn de Jong en zijn inzet ging net over.Een minuut later werd de strijd beslist. De hoekschop van Wierd Jansma ging over iedereen heen en bereikte Sander Hoogeveen en hij zorgde voor 0-2.In blessuretijd had Bente Bonthuis de stand een draaglijker aanzien kunnen geven , maar voor open doel schoot hij naast.Het werd zelfs 0-3 toen op aangeven van Boonstra Van der Wal in de vierde minuut van de blessuretijd geklungel in de Geel Wit-defensie afstrafte.

Opstelling Geel Wit: Pieter Oene Smit; Pieter Kiewiet, Bjorn Wijnberg, Mark Molenaar, Theodoor Molenaar; Lukas Mollema (Martijn de Jong, 70), Micha Metz, Christian Molenaar (Lars Molenaar, 68), Jurjen Metz; Bente Bonthuis, Sander Hekkelman.

 

Posted in: ameland actueel