Reconstructie Verbindingsweg/Achterdijken/Bureweg

Posted on april 22, 2016

0


ameland fotograaf Jan Spoelstra
Reconstructie Verbindingsweg/Achterdijken/Bureweg
Ballum. – De asfalteringswerkzaamheden tussen de Ballumerbocht en Nes worden vandaag afgerond. De volgende fase van de reconstructie is de weg tussen Nes en Buren.
Bureweg
In de periode van maandag 25 april tot en met vrijdag 20 mei worden de werkzaamheden aan de autoweg tussen Nes en Buren gestart. In deze periode wordt de weg afgesloten voor verkeer en wordt een omleiding ingericht. Het verkeer (uitgezonderd fietsers) wordt over de Achterdijken, Ballumerweg, Strandweg en de Zwarteweg omgeleid.
Fietsers kunnen gebruik maken van het fietspad tussen Nes en Buren en ondervinden geen hinder van de werkzaamheden.
De asfalteringswerkzaamheden worden afgerond op woensdag 4 mei. In het Hemelvaartweekend, van donderdag 5 mei tot zondag 8 mei, is de weg open voor verkeer (met een snelheidsbeperking). In de periode van maandag 9 mei tot en met vrijdag 20 mei wordt de weg afgewerkt.
Herstel fietspad
Op dinsdag 3 mei wordt het fietspad langs de Verbindingsweg hersteld. Op die dag begeleiden verkeersregelaars het verkeer langs de werkzaamheden. U kunt hiervan enige overlast ondervinden.
Op maandag 9 mei worden de kruispunten Verbindingsweg-Reeweg (Ballumerbocht) en Ballumerweg-Achterdijken geasfalteerd. Op dezelfde dag vinden er ook herstelwerkzaamheden plaats bij de drempel bij de Reeweg en een plek nabij de Ballumerblinkert. Ter plekke worden er omleidingen gerealiseerd waarbij verkeersregelaars worden ingezet. U kunt hiervan enige overlast ondervinden.

Posted in: ameland actueel