Geel Wit speelt zich vrijwel safe

Posted on april 24, 2016

0ameland fotograaf Jan Spoelstra

Met een sportief schouderklopje voor keeper Pieter Oene de Vries, die de nul wist te houden, neemt Akkrum afscheid met een 3-0 nederlaag afscheid van van Geelwit, Ameland en de derde klasse.

Geel Wit speelt zich nagenoeg veilig na zege op Akkrum

(van sportverslaggever Koos Molenaar) Buren. –  Geel Wit is nagenoeg veilig na de 3-0 overwinning op Akkrum. De basis voor de zege werd gelegd in de eerste helft, waarin Geel Wit heerste. Geel Wit kwam na 23 minuten aan de leiding door een bekeken vrije schop van Micha Metz die ineens binnen zeilde. Vier minuten voor de rust werd de voorsprong verdubbeld na een mooie aanval, die begon bij Kayan Kiewiet. Zijn voorzet bereikte Bente Bonthuis, die legde de bal terug voor Jurjen Metz en zijn schot ging via de binnenkant paal binnen: 2-0.
Geel Wit had al na drie minuten de score kunnen kunnen openen als Bente Bonthuis bij de voorzet van Jurjen Metz had kunnen komen. In de 32-ste minuut was Micha Metz dicht bij zijn tweede treffer, hij schoot echter te slap in waardoor keeper Michel Geertsma kon redden. Het dichtst bij een doelpunt was nog Jurjen Metz; zijn inzet belandde via de vingertoppen van Geertsma op de kruising. Akkrum was geenszins van plan zich bij vooraat neer te leggen bij verlies. Na een kwartier kregen achtereen-volgens Edwin de Vries, Frido Boersma en Johannes de Vries de kans de score te openen, maar hun pogingen troffen geen doel.

Na de rust was Geel Wit geen schim meer van de ploeg die voor de rust domineerde. Akkrum was echter niet bij machte daarvan te profiteren, en zo kon Geel Wit de voorsprong in de 77-ste minuut zelfs uitbreiden tot 3-0. De aanval begon achterin bij Pieter Oene Smit. Via Lukas Mollema, Kayan Kiewiet en Christian Molenaar kwam de bal bij Micha Metz, die met een fraaie boogbal de doelman verschalkte.

Opstelling: Pieter Oene Smit; Lukas Mollema (Martijn de Jong, 81), Bjorn Wijnberg, Pieter Kiewiet, Theodoor Molenaar; Kayan Kiewiet, Kevin Kiewiet (Mark Molenaar, 80), Micha Metz, Jurjen Metz; Bente Bonthuis, Sander Hekkelman (Christian Molenaar, 51).

ameland fotograaf Jan Spoelstra

ameland fotograaf Jan Spoelstra

ameland fotograaf Jan Spoelstra

 

Posted in: ameland actueel