Nij Smellinghe ontvangt eerste Phéron Memory Box

Posted on mei 2, 2016

0Nij Smellinghe foto: Jan Spoelstra

Nij Smellinghe ontvangt eerste Phéron Memory Box

Drachten. –  De Afdeling kraam/verloskunde van Nij Smellinghe heeft officieel de eerste Phéron Memory Box uit handen van stichting Phéron ontvangen. Vanaf 1 mei kunnen we in ziekenhuis Nij Smellinghe ouders waarvan het kindje tijdens de zwangerschap of bevalling is overleden een Phéron Memory Box aanbieden.
De box bevat items die ouders kunnen helpen en inspireren bij het verlies van hun kindje. Denk daarbij aan een bewaardoos, een kaarsje, een gedichtenbundel, gipsafdrukje en een quick reference card met hierop tips waar ze aan kunnen denken tijdens de afscheidsweek. Deze box wordt gratis beschikbaar gesteld door de stichting Phéron. Deze stichting, die volledig bestaat uit vrijwilligers, heeft als doel ouders steun te bieden na het verlies van hun kindje. Er zijn twaalf ziekenhuizen in Nederland die meedoen aan een pilot om deze boxen aan te bieden.

Persoonlijke zorg met aandacht is voor Nij Smellinghe belangrijk in de heftige intense periode die ouders doormaken bij het verlies van hun kindje tijdens de zwangerschap of geboorte. De Phéron Memory Box is een waardevolle aanvulling op de zorg die nu wordt geboden.

Advertenties
Posted in: ameland actueel