Met Henk de Bak in.

Posted on mei 11, 2016

0


Leeuwarden. -Henk Dillerop, voorheen rechercheur en gevangenisdirecteur van verschillende gevangenissen in Nederland en kunstenaar, gaat De Bak in. Henk is kunstenaar in beeld en woord maar bovenal als mens. Dillerop is verhalenverteller ten voeten uit. Op 19 mei gaat hij zelf De Bak in en vertelt hij over het gevangeniswezen, bijzondere moordzaken en draagt hij gedichten voor uit zijn nieuwe bundel: ‘over liefde & ander ongemak’.

Henk heeft verhalen ten overvloede. Over zware criminelen tot de menselijke kant van de ‘slechteriken’ uit onze samenleving. Hij gelooft niet in opsluiting maar heeft ook niet de oplossing, wat hij wel weet is dat een beetje menselijkheid bijdraagt aan de ontwikkeling van criminelen in positieve zin.

Het kortste, positieve gedicht van Henk is ‘Het kan’, maar dit is natuurlijk niet zijn enige gedicht. Hij schrijft over de liefde en ook gedichten over het leven achter de bajes-muur. Kort geleden is Henk gestopt als gevangenisdirecteur, maar hij heeft nog steeds contact met (ex)gedetineerden om er gewoon even te zijn en te luisteren naar de verhalen.

Een man van de leeftijd van Henk zit al zestien jaar in de gevangenis en heeft levenslang gekregen. ‘Ik ben er vrij zeker van dat hij nooit meer iemand iets aan zou doen maar in Nederland is levenslang, levenslang. Wij zijn één van de weinige landen in Europa waar dit bestaat. Deze man weet dat hij zal sterven tussen de vier muren waar hij al zestien jaar tussen zit’ aldus Henk Dillerop.

Verhalen verteller Henk Dillerop gaat De Bak in met zijn verhalen over het gevangenisleven in Nederland. Iedereen krijgt ruimschoots de kans die vraag te stellen, die hij of zij altijd al had willen stellen over detentie. Henk opent met zijn verhaal deuren, die ook iedere dag weer dicht gaan. Wil je iets weten? Of wil je gewoon naar deze prachtige verhalenverteller luisteren kom dan langs op 19 mei om 21:00 uur in Café de Bak in de oude gevangenis van Leeuwarden.

De entree is gratis en achteraf mag je aangeven wat je de avond waard vindt!

Advertenties
Posted in: ameland actueel