Rondje Ameland 2016

Posted on juni 4, 2016

0Rondje Ameland 2016 deelnemers.Hollum.- Om krap vijf uur startten een 454 lopers voor hun rondje Op het parkeerterrein aan de Jan Jacobsweg werd nog een jarige toegezongen. Daarna schoven de hekken open. Voor het feestelijk tintje werd wat Bengaas vuurwerk ontstoken. In de rode gloed werd begonnen aan het twintigste rondje Ameland. Met een fraai t-shirt werd het jubileum bij de deelnemers nog extra onder de aandacht gebracht.
De dijkwerkzaamheden hebben voor een verandering is de al negentien jaar oude route gezorgd. Na Nes wordt niet verder onder de dijk gelopen. Door de Miede en over de Grie is een alternatieve route uitgezet.

Voor editie 21 heeft de organisatie enkele extra’s in gedachten. Naast “Het Rondje Ameland” van bijna 50 kilometer staan er ook een Half Rondje Ameland en een Kwart Rondje Ameland op het programma. Zo wordt er geprobeerd het aantal deelnemers over de het al een paar jaar bestaande grens van 500 te tillen. Gedacht wordt aan duizenden deelnemers aan het hele of een deel Rondje Ameland.

Voor foto’s van Alle deelnemers klik hier:Rondje Ameland 2016

Advertenties
Posted in: ameland actueel