Tweeling zeehond bij moeder weggehaald.

Posted on juni 24, 2016

0Nes. Juni is de geboortemaand voor de gewone zeehond. De zeehond met die grote ogen en korte snuit. Net na hoogwater kruipt de moeder het strand op om te gaan bevallen. De eerste weken groeien de jongen flink. Regelmatig worden ze door de moeder op het strand gezoogd. Hierna blijven ze liggen om uit rusten. Moeders gaat dan vlak voor de kust vissen. Intussen houdt ze de jongen in het oog.

Zeehonden hebben juist in deze periode rust nodig; daarom liggen ze op het strand. Juist in dezelfde tijd dat het Amelander strand druk bezocht wordt door wandelende toeristen. Met honden die ze los laten lopen. Zeehonden hebben scherpe tanden waarmee ze hun jongen goed kunnen verdedigen. Ze dragen vaak bacteriën bij zich die wij en de hond slecht verdragen. Blijf dus op geruime afstand.

Jonge zeehonden die nu op het strand liggen zijn lang niet altijd ziek. Het melden van “een zieke zeehond” kan dus beter achterwege blijven. Dagelijks rijden over het strand mensen die goed in kaart brengen waar een “echt zieke zeehond”ligt. Zo wordt een onnodig transport naar Zeehondenopvang Pietersburen vermeden. Een week geleden overkwam dit een zeehondentweeling.

 

 

 

bijzondere bevalling op strand Ameland

Advertenties
Posted in: ameland actueel