Negen maal Madnes op Ameland

Posted on juli 3, 2016

0Nes. – Waarmee de vorige editie eindigde begon het negende Madnesfestival: regen. Die was er alleen op de vrijdagmiddag; daarna volgden twee geweldige dagen vol zon en een stevige wind. Ingrediënten voor het perfecte surf en music festival waar het Madnes voor staat. honderden voor de kust cruisende kiters en surfers, op longboard peddelende workshopdeelnemers in de branding daarvoor en op de rand va zee en strand de skimboarders. Tegen de duinen twee grote feesttenten omgeven door kraampjes, discotentjes, terrasjes, workshops, een reuzenrad en zelfs een uitkijktoren met kabelbaan. Alles gegroepeeerd bij strandpaviljoen Sjoerd op het strand bij Nes.
Veel deelnemers komen al jaren in het eerste weekens van juli naar Ameland voor het Madnes, net als veel van de workshopgevers. Sophia Maria Kienhuis is er eentje die slechts de eerste twee keer Madnes miste. Ze verzorgd bewegings en Yoga workshops. Al vroeg hoor je haar vrolijke stem versterkt over het strand schallen om weer tientallen Madnesgangers fit aan de dag te laten beginnen. Voor Linda de Filippi uit Hellevoetssluis is het de tweede keer. Over haar Madnesdoop klonk ze zo enthousiast dat haar broer Roberto meteen mee ging dit jaar. Het overdag in de weer zijn met hun favourite sporten en dan de dag, nacht afsluiten met heel muziek spreekt niet alleen de twee uit Hellevoetssluiss aan.
Pogo’enden feesten de meer dan 3500 bezoekers op de optredens in de twee tenten. Bands tot uit Australië, Spaanstalige feestmuziek en veel heel ska laat de tenten tot diep in de nacht uitpuilen.
Voor de KNRM wachten is het een weekend vol toezicht om de snelle kiters en surfers gescheiden te houden van de langzamere strandgasten voor de kust. Eventueel ook een surfer met kramp bijstaan en veilig aan wal brengen.

Posted in: ameland actueel