Veerbootkapitein zijn in het MCA op Ameland

Posted on juli 8, 2016

0


(oud)Bemanningsleden haalden achter het bedieningspaneel op de brug herinneringen op aan de tijd dat ze er nog daadwerkelijk op het schip voeren. Vlnr. Oudkapitein Gerben Brouwer, oud-Machinist Sjouke Wijnberg,  kapitein Simon Visseren  oud-roerganger Gerrit Dokter
Hollum.- Met het laten loeien van de hoorn stelden gezamenlijk directeur Ger van Langen van Wageborg Passagiers Diensten en burgemeester Albert de Hoop de nieuwe aanwinst van het Maritiem Centrum Ameland in Hollum in gebruik. Zitten op de stoel van de veerbootkapitein wordt de nieuwe attractie van dit museum en beleveniscentrum. Op schermen valt dm de laatste tien minuten van de overtocht naar het waddeneiland te beleven. Met aan de andere op een grote foto van de waddenzee en haar scheepvaart. Vijf jaar terug kreeg het maritiem centrum in Hollum op Ameland een bijzonder cadeau aangeboden. De Brug van de Sier mocht van Ger van Langen permanent op het eiland blijven. Hij deed dit aanbod bij zijn afscheid als voorzitter van de stichting Paardenreddingsboot.

Vlnr. Oud-kapitein Gerben Brouwer, oud-Machinist Sjouke Wijnberg, kapitein Simon Visser en  oud-roerganger Gerrit Dokter.

Hollum.- Met het laten loeien van de oude Zuivelfabrieksfluit stelden gezamenlijk directeur Ger van Langen van Wageborg Passagiers Diensten en burgemeester Albert de Hoop de nieuwe aanwinst van het Maritiem Centrum Ameland “Abraham Fock” in Hollum in gebruik. Voorheen het signaal waarop de paarden, drijvers en bemanning zich haasten naar het onderkomen van de paardenreddingsboot aan de Oranjeweg. Zoals directeur Joop de Jong memoreerde: naast de paardenreddingsboot en vuurtoren is ook de veerboot een icoon van het eiland.

Zitten op de stoel van de veerbootkapitein wordt dit de nieuwe attractie van het museum en beleveniscentrum. Op schermen valt de laatste tien minuten van de overtocht naar het waddeneiland te beleven. Met aan de andere kant op een grote foto van de Waddenzee en haar scheepvaart. Vijf jaar terug kreeg het maritiem centrum in Hollum op Ameland een bijzonder cadeau aangeboden. De Brug van de Rottum mocht van Ger van Langen permanent op het eiland blijven. Hij deed dit aanbod bij zijn afscheid als voorzitter van de stichting Amelander Musea..

Advertisements
Posted in: ameland actueel