Zeehondenopvang Eemsdelta heeft nieuwe locatie

Posted on juli 11, 2016

0Zeehondenopvang Eemsdelta heeft een nieuwe vestigingslocatie gevonden in Termunterzijl. De stichting heeft het voormalig restaurant annex camping gekocht aan de Schepperbuurt. Voorzitter Jeroen Boer vindt het een goede locatie voor de opvang van zeehonden. Gelegen aan het water, met genoeg ruimte en de buren wonen ver genoeg van de voorgenomen vestigingsplaats.
Jeroen Boer verwacht maximaal 25 zeehonden op het zelfde moment te kunnen opvangen. Naast de opvang voor de zeehonden krijgt horecaondernemer Pieter Landman een pannenkoekenhuis en appartementen in bij het nieuwe onderkomen.
Eemsdelta startte in mei met de opvang van zeehonden achter het visrestaurant van Landman. Dit ondanks dat de gemeente er nog geen vergunning voor verstrekt had. Na een maand werd die locatie op last van de gemeente ontruimd.
Voor dit onderkomen wil volgens Jeroen Boer de gemeente wel een vergunning geven, met als dat die ver genoeg verwijderd is van andere bebouwing. De verwachting is de eerste zeehonden in november of december op te kunnen vangen.

Advertenties
Posted in: ameland actueel