Aan de waterkant kijken naar LifeGuards

Posted on juli 20, 2016

0LifeGuard Etienne op de waterscooter in actie. foto: Jan Spoelstra

Nes. – Met zijn allen aan de waterkant kijken naar de verrichtingen van de Life Guards van Ameland. Net als vorig jaar organiseerde de KNRM Life Guards een avond om kennis te maken wat de organisatie op de stranden van het eiland doen. Nu was het op de woensdagavond om 19:30.Eerst werden de verschillende reddingsmiddelen besproken, waarna het echte werk aan de beurt.was. Meerdere reddingsmiddelen werden na elkaar gebruikt om een “drenkeling” uit de Noordzee te halen. Als laatste was het de beurt aan de waterscooter.

‘s Zomers houden sinds vier jaar KNRM-lifeguards toezicht op het strand van Ameland. Vooral rond de bouwvak en ook met het mooie weer toch “buffelen”. De mannen en vrouwen werken alle dagen van de week. Het werk is meer dan alleen werk; noodzakelijk om de toch zware taak vol te houden. Op enkelen na volgen de badgasten de aanwijzingen en waarschuwingen goed op. Mooi voorbeeld van hoe het niet moet speelde zich op het Hollumer strand af. Daar haalde de lifeguards een man met een tien-jarig zoontje uit het water. Beiden hadden het plan naar Terschelling te zwemmen. Boos was de man ook nog dat hij in dit doldrieste plan gestuit werd door de hulpverleners.
Te samen een goed idee om in navolging van Terschelling bij elke post op het Amelander strand een informatie en demonstratie avond te organiseren.
De grote opkomst en de getoonde interesse geven aanleiding ook de volgende jaren het voorlichtingswerk door te zetten.

Posted in: ameland actueel