Blij Geel-Wit revanceert zich volledig.

Posted on september 12, 2016

0Blij wordt de bevrijdende 4-2 gevierd. Foto: Jan Spoelstra (voor meer foto’s klik hier.)

Sensationele overwinning Geel Wit op Jubbega

(van sportverslaggever Koos Molenaar) BUREN. – Geel Wit heeft een sensationele overwinning behaald op Jubbega. In de tweede helft werd een 0-2 achterstand omgebogen in een 4-2 overwinning.
De wedstrijd begon dramatisch voor de Amelanders. Na een kwartier was keeper Pieter Oene Smit al twee keer gepasseerd. De eerste keer gebeurde dat na negen minuten door ploeggenoot Bjorn Wijnberg, die een voorzet van Ids Douma met zijn standbeen in eigen doel werkte. Vijf minuten later kreeg Jubbega een strafschop. Kayan Kiewiet stak weliswaar zijn been uit, maar volgens grensrechter Nico Oud liet de aanvaller zich vallen. Scheidsrechter Vree Egberts wees desalniettemin naar de stip, en vanaf elf meter mocht Jacko de Jong er 0-2 van maken.
Jubbega verzuimde vanaf dat moment door te drukken en dat hield Geel Wit in de wedstrijd. “Vanaf minuut 25 begonnen wij te voetballen”, vond trainer Frans à Nijeholt. In de rust bracht hij Bente Bonthuis en Danny Metz in voor Luc Metz en Christian Molenaar en dat betaalde zich al na 35 seconden uit. Een lange bal van Jordi Metz kwam via Bente Bonthuis bij Jurjen Metz en die schoof de bal beheerst in de verste benedenhoek: 1-2,

In de tweede helft ging het bij Geel Wit allemaal in een tempo hoger, de wil om er voor te gaan was er weer. Toch was Jubbega niet ongevaarlijk. Pieter Oene Smit redde uitstekend op een actie van Christiaan de Vries. En ook de omhaal van Jacko de Jong mocht er zijn. In de 67-ste minuut viel de gelijkmaker. Een afstandsschot van Micha Metz viel via de paal en keeper Geale Couperus binnen: 2-2.
Geel Wit drukte door en de voorsprong kwam in de 79-ste minuut Na goed voorbereidend werk van Danny Metz kwam de bal voor de voeten van Bente Bonthuis en hij wist wel raad met dit buitenkansje: 3-2. Dezelfde speler gooide in de eerste minuut van de blessuretijd de wedstrijd op slot door de 4-2 te laten aantekenen. Even eerder kroop Geel Wit door het oog van de naald toen Bjorn Wijnberg een inzet van Christiaan de Vries nog net kon wegwerken.
In de laatste minuut van de extra tijd beging Bjorn Wijnberg een overtreding, wat Jubbega andermaal een strafschop opleverde. Weer belastte Jacko de Jong zich met deze klus, maar nu liet Pieter Oene Smit zich niet passeren.

Opstelling Geel Wit: Pieter Oene Smit; Kayan Kiewiet, Bjorn Wijnberg, Pieter Kiewiet (Sven Brouwer 68); Christian Molenaar (Bente Bonthuis 46), Jordi Metz, Kevin Kiewiet, Micha Metz; Luc Metz (Danny Metz 46), Sander Hekkelman, Jurjen Metz .

Advertenties
Posted in: ameland actueel