“Goud” bij opening Sintrale As

Posted on oktober 8, 2016

0Gouden guirlandes werden over de Sintrale As gestrooid. foto: Jan Spoelstra

“Goud” bij opening Sintrale As

NoordBergum. – Weken hadden de 20 schoolklassen gestudeerd op het openingslied. Syb van der Ploeg, de Kast, had het geschreven. Samen met deze band zongen ze het bij de officiële in gebruik stelling van de de “levensader” naar Noord-Oost Friesland: De Sintrale As. Na een uurtje te hebben doorgebracht in de discotheek bij Quattrebras ging de stoet wandelend naar de een halve kilometer verderop gelegen Ovonde, Daar stonden Syb en zijn mannen al op hun te wachten. Vanuit een andere richting kan de elf bussen vol ander genodigden over de Sintrale As aangereden, Na een aftellen tot “ien” schoten de confetti kanonnen af. Gouden guirlandes zwermden uit over het gezelschap en het wegdek.
Eerder waren er loftuitingen over de weg uitgestrooid. Wethouder Pytsje de
Graaff-van der Meer (FNP Dongaradeel) weet zeker dat de weg een succes wordt. De ondernemers in Dokkum merken nu al het succes. Collega Houkje Rijpstra (PVDA Tytsjerksteradiel) roemde de landschappelijke aanpassing en de toegenomen leefbaarheid van de aanliggende dorpen. Wethouder MarjaKrans (Christenunie Smallingerland) was zelfs “ontroerd” bij het zien van de fantastische samenwerking in het werk van streek en aannemers.
Dan was gedeputeerde Sietske Poepjes (CDA) aan de beurt om het aftellen te starten en het laatste gordijn weg te trekken.

Posted in: ameland actueel