GeelWit wint in Oerterp.

Posted on oktober 9, 2016

0


Geel Wit te sterk voor Oerterp

(van sportverslaggever Koos Molenaar) URETERP Geel Wit heeft zondag met 0-2 gewonnen van Oerterp en stijgt door deze overwinning naar de derde plek in de derde klasse A.
Het begin was lastig voor de Amelander ploeg. Oerterp zocht meteen de aanval. De spelers van GeelWit moesten even zoeken en dat zorgde voor onrust. De Amelanders kwamen deze fase zonder kleerscheuren door, want Oerterp kwam niet verder dan een schot op de lat. Daarna kregen ze grip op de wedstrijd. De aanvallen over rechts liepen niet helemaal lekker, Sander Hekkelman daarentegen kreeg op links de ruimte en dat resulteerde in de twintigste minuut in een doelpunt van hem na voorbereidend werk op de rechterflank. Even later had hij weer kunnen scoren, maar toen lukte het niet, zoals het wel vaker net niet was. Oerterp hanteerde de lange bal, maar Pieter Kiewiet stond zijn mannetje en ook gelegenheidsback Jurjen Metz wist van wanten.

Geel Wit ging er vanuit dat Oerterp ook de tweede helft aanvallende zou starten. Dat gebeurde niet. Geel Wit kwam zelfs op 0-2 toen Danny Metz de bal keurig in de verste hoek lobde. De wedstrijd was in principe al gelopen, maar het werd even spannend toen in een duel met diezelfde Danny Metz een aanvaller van Oerterp zich theatraal liet vallen. De scheidsrechter gaf een strafschop, maar Pieter Oene Smit stopte de bal. Oerterp moest het laatste kwartier met tien man verder toen Jorrit
Hijlkema zijn tweede gele kaart kreeg na een overtreding op Bente Bonthuis.

Trainer Frans à Nijeholt kon tevreden zijn over de wedstrijd, al vond hij zijn team te gehaast en te gretig spelen.

Opstelling: Pieter Oene Smit; Jurjen Metz, Bjorn Wijnberg, Kayan Kiewiet, Christian Molenaar; Pieter Kiewiet, Micha Metz, Jordi Metz, Danny Metz, Bente Bonthuis (Luc Metz), Sander Hekkelman.

Advertenties
Posted in: ameland actueel